4 Haziran 2014 Çarşamba

YEŞİL ERİK REÇELİ

Yeşil erik reçeli tarifi
Yeşil erik reçeli nasıl yapılır
      Gazetelerin kuponla yemek kitabı verdiği yıllardan kalma olduğunu sandığım, yarısı kaybolmuş ''Türk Mutfağının Yemek ve Tatlı Kitabı'' adlı minik kitabı karıştırırken daha önce dikkat etmediğim yeşil erik reçelini gördüm.Yeşil erikten reçel olur mu olmaz mı derken, yarım ölçü de olsa denemeye karar verdim. Düşündüğüm gibi eriklerin rengi değişti ve diri diri kalmadı ama kahvaltı sofraları için değişik lezzette bir reçel oldu.
Malzemeler:
  • 1 kilogram yeşil erik 
  • 2 kilogram toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 

Yapılışı:
  • Toz şeker, su ve limon suyu derin bir tencerede karıştırılıp, bir iki taşım kaynatılır.
  • Yıkanıp, kurulanmış yeşil erikler bütün olarak tencereye eklenir.
  • Kısık ateşte erikler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Reçel kıvamına gelip,koyulaşınca üzerindeki köpükler temizlenerek tencere ateşten alınır.
  • Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır.
  • Uzun süre saklanacak ise sıcakken kavanoza doldurulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Kirazdan olduğuna göre. Yeşil erikdende olurmuş :) Fındık reçeli dahi görmüştüm karadenizde. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma fındık reçelini düşürdünüz Nursevin'ciğim,onuda mı denesem acaba :) Çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle.

      Sil
  2. Nergizcim, değişse de harika bir renk olmuş. Zümrüt gibi.
    Değişik bir lezzet, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sare'ciğim,tarif değişik gelince denemek istedim ama biraz daha diri kalabilseydi acaba kireç suyu ile mi denesek diyorum :)

      Sil
  3. Nesis ve harika görünüyor tadını merak ettim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eriklerin tam zamanı, eğer değişik tat da reçel seviyor iseniz bir iki avuç erikten deneyebilirsiniz.sevgiler.

      Sil
  4. Vallahi ben Porky Porky falan bilmem, seni bilirim böyle reçel yapan..:)) Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porky Porky de çok değişik reçeller yaptığından bu ünvanı o hak eder diye öyle yazmıştım ama çok teşekkür ederim,o senin güzel görüşün,sevgilerimle...

      Sil
  5. Ben de geçen yıl yapmıştım sizin ki gibi güzel olmuştu fakat sürekli buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben denemek için yapmıştım biraz da eşe dosta tattırınca buzdolabına koymaya gerek kalmadı :) Aslında şekerini az koyduğum reçelleri ben de buzdolabında saklıyorum.Yorumunuz için çok teşekkürler,sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...