11 Eylül 2014 Perşembe

ÇİLEKLİ MİNİ PASTACIKLAR

Şu ( choux) hamuru tarifi
Şu ( choux) hamuru nasıl yapılır
Çilekli mini pastacıklar nasıl yapılır
     Bu mini pastacıkların alt ve üst hamurlarını, hazırladığım şu (choux) hamurunu sıkma torbasına doldurup, yuvarlak şekilde yağlı kağıt üzerine sıkarak pişirdim.Siz de, yuvarlak veya ekler pasta gibi ince uzun şeritler sıkıp pişirdikten sonra araya krema veya dondurma koyup, istediğiniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 su bardağı su 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 tutam tuz 
  • 8 yemek kaşığı un 
  • 4 adet küçük boy yumurta
Kreması:
  • Yarım kilogram süt 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 adet küçük boy yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 100 gram tereyağı
Süsleme için:

  • Yarım kilogram çilek
Yapılışı:

  • Tereyağı,su,toz şeker ve tuz tencerede kaynatılır.
  • Un yavaş yavaş eklenip,hızlı bir şekilde iyice karıştırılır.
  • Soğuyunca yumurtalar birer birer kırılıp, mikserle çırpılarak yedirilir.
  • Hamur sıkma torbasına veya ucu çok az kesilmiş naylon torbaya doldurularak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yaklaşık 10 santim çapında yuvarlaklar sıkılır.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
  • Krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilir.
  • Soğuduktan sonra tereyağı eklenip, mikserle iyice çırpılır.
  • Pişirilen yuvarlak hamurların yarısına krema sürülüp, dilimlenmiş çilekler veya istenen meyveler kenarlarına yerleştirilir.
  • Üzerine bir yuvarlak daha konulup, sandviç haline getirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilip, servis edilir.

10 yorum:

  1. Ellerinize sağık nefis görünüyorlar:)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık canım :) nefis görünüyor :))

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Tatlılara meyve eklenince hem görüntü daha hoş oluyor hem de tadını biraz hafifletiyor.Sevgilerimle.

      Sil
  4. Şu hamuruyla böyle güzel tatlılar hazırlamak da mümkün diyosun yani :) Hafif bir tatlı olmuştur. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece profiterol ile sınırlı kalmasın dedim :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  5. Harika bir fikir ve çok zevkli bir görüntü ellerinize sağlık muhakkak denemeliyim :)
    Sevgiyle, güzel günlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Öznur hanım, umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...