19 Eylül 2014 Cuma

JALAPENO BİBER TURŞUSU

Jalapeno biber turşusu tarifi
Jalapeno biber turşusu nasıl yapılır
Meksika biberi turşusu tarifi
Acı biber turşusu nasıl yapılır
     Koyu yeşil, sert ve parlak görüntüsüyle çok acı izlenimi veren jalapeno biberi, Meksika biberleri arasında orta acılıkta olanlardanmış, biz de çok acı biber yiyemediğimiz için turşu için bu yenilebilir acılıktaki biberi tercih ettim. Siz de kış aylarında özellikle kısır, kuru fasulye, nohut gibi yemeklerinizin yanında yemek için jalapeno biberlerin sadece yeşil olanından veya kırmızı yeşil renkli olanından karışık  turşu yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram jalapeno biber 
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi 
  • 6 su bardağı su 
  • 8 diş dövülmüş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu 
  • 1 demet maydanoz
Yapılışı:
  • Biberler yıkanıp, havlu ile kurulanır.
  • Sapları çıkartıldıktan sonra dilimlenir.
  • Sirke, kaya tuzu, su ve sarımsak 15 dakika kadar kaynatılıp, soğutulur.
  • Dilimlenmiş biberler kavanoza yerleştirilir.
  • Kavanozun en üstüne maydanozlar konulup, sirkeli karışım dökülür.
  • Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.

15 yorum:

  1. ellerinize saglık bu ölçüler 1litrelik kavaonoz içinmi safiye acar tok varsa ince acı biber sirkeli olandan tarifiniz yayınlarmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce acı biberi de aynı tarif ile yapabilirsiniz,eğer biberleri bütün olarak bırakacaksanız saplarını koparttıktan sonra bıçakla veya çatalla bir iki delik delerseniz suyunu içine daha kolay çekmesini sağlamış olursunuz.Bu ölçüden iki tane bir litrelik kavanoz doldu biraz da arttı,artanı da karışık turşuya ekledim.Size de kolay gelsin :)

      Sil
    2. teşekkür ederim yazdığınız için safiye acar tok

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif ellerinize sağlık nergis mevsimi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fulya hanımcığım, sevgiler.

      Sil
  3. Çok ilginç geldi bana deneyecem ama resimleri göremedim madem normal biber oluyor deneyecem ben şükran

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jalapeno biberden zaten turşu yapılıyor tabii acı seviyorsanız :) Ben bir de jalapeno reçeli denemiştim eğer acı tatlı lezzetleri seviyorsanız onu da deneyebilirsiniz.Kolay gelsin, sevgilerimle.

      Sil
  4. Biberleri niçin kuruluyoruz acaba? Sonuçta turşuyu kurarken su döküp ıslatıyoruz tekrar. ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynayıp soğutulmuş su ile yaptığımdan biberler sulu kalmasın ve karışmasın diye kuruluyorum ama siz isterseniz kurulamayabilirsiniz.

      Sil
  5. Ben de kaynak su döktüm kavaonozlara çok güzel oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynar suyla da güzel olur tabii, afiyet olsun.

      Sil
  6. Merhaba. Tarifinizle turşumu kurdum bi cesaretle. İlk defa turşu yaptım. Ortalama kaç günde oluyor?
    Ve olana kadar dışarıda mı bırakıcaz, limon tuzu koymadığımız için erir mi dışarıda?
    Hemen koyalım mı buzdolabına?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de elinize sağlık. Ortalama 3-4 haftada yenilecek kıvama geliyor. Ben genelde 1 litrelik kavanozlarda yapıp dışarıda bırakıyorum, kapağını açtıktan sonra ise buzdolabında bekletiyorum.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. 🌹

      Sil
    3. Merhaba. 1 yıl geçmesine rağmen turşumdan hala yiyorum son kavanozum. Bu sene yine aldım aynı tarifle yapıcam. Elma sirkesiyle yapmıştım diğerini yine o usul ☺ Teşekkürler bu tarif için.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...