23 Ekim 2014 Perşembe

JALAPENO REÇELİ

Jalapeno biberi reçeli tarifi
Jalapeno biberi reçeli nasıl yapılır
     Geçen yıllarda acılı domates reçeli yaptığımda sadece acı biberden reçel olur mu diye düşünmüştüm.Bu sene jalapeno biber turşusu yaparken,  yeşil biberlerin yanına biraz da kırmızı jalapeno biber alarak karışık reçelini yaptım.Benim aldığım biberler irili ufaklı olunca temizlenmiş miktarını gram olarak verdim.Her damak zevkine uyar mı bilmiyorum ama sos olarak da kullanılabilecek bu yoğun acı- tatlı reçeli ben beğendim.
Malzemeler:
  • 250 gram temizlenmiş kırmızı- yeşil karışık jalapeno biberi 
  • 5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 adet limonun suyu 
Yapılışı:
  • Jalapeno biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılır.
  • Blenderde irice parçalanır. 
  • Toz şekerle karıştırılıp, sulanması için bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün su da eklenerek önce orta sonra kısık ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Koyulaşınca limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılır.

10 yorum:

  1. Recellerinin hepsi ayri güzel hep degisik duyulmamis tarifler, bunada bayildim,harika olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleneksel reçelleri zaten yapıyoruz biraz da değişik alternatifler deneyelim diye düşündüm :) Tadımlık da olsa değişik reçeller yapıp, beğenilenlerden seneye biraz daha fazla yapıyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Renkleri çok güzel olmuş ya, lezzetini bilmiyorum tabii ama görüntüsü şahane.:) Ben gözümü doyurdum şu an.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı, tatlı bir arada değişik bir lezzet, lezzeti tarif etmek de çok zor değil mi :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  3. Ya bayıldım renklere nefis görünüyor.Kıvamda harika Çok ilginç biberden reçel.Ellerine sağlık Nergizciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Aslında tatlı bibere çok az acı biber karıştırıp reçel yapıldığını biliyordum ama Jalapeno biberden ilk deneme sanıyorum.Kıvamını ayarlamak için şeker oranını biraz arttırdım ama biberin o acılığıda ancak bu sayede dengelenebildi.Sevgilerimle.

      Sil
  4. Merhaba
    Ellerinize sağlık. 2 bardak suyu ne zaman ekleyecegiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gece şekerde bekletdikten sonra ertesi gün suyunu da ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.Size de kolay gelsin, sevgilerimle.

      Sil
  5. çok güzel görünütor.ellerinie sağlık.şekerlenmiyormu acaba



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerlenmedi, diğer reçellerden bir farkı yok aslında sadece malzeme ilginç :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...