18 Ekim 2014 Cumartesi

SİMİT POĞAÇA

Simit poğaça tarifi
Simit poğaça nasıl yapılır
     Son günlerde bizim favorilerimizden biri olan simit poğaçaya, çıtırlığından ve pekmezli suya batırılıp bol susamlı oluşundan simit, içindeki peynirden ve yumuşaklığından da poğaça adı düşünülmüş ve ikisi arasında karar verilemeyip simit poğaça denilmiş herhalde :) Gerçekten hem simit, hem de poğaça adını hak eden simit poğaçanın içine ben peynirli, lorlu bir karışım koydum.Pişerken peynirin taşıp dışına çıkmaması için üzerine bıçakla çok derin çizgiler atılmazsa kaşar peyniri de kullanılabilir.
Malzemeler:
  • 4,5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket instant kuru maya 
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
İç Malzemesi:
  • Beyaz peynir veya lor 
  • Maydanoz 
  • Kımızı pul biber
Üzerine:
  • 4 yemek kaşığı pekmez 
  • 3 yemek kaşığı su 
  • Bol miktarda susam 
Yapılışı:
  • Poğaçanın içine konulacak peynirli, maydanozlu harç hazırlanır.
  • Pekmeze su eklenip, biraz sulandırılır.
  • Un derince bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Şekerli ılık süte instant maya eklenip, karıştırılır.
  • Tereyağı, ılık su, zeytinyağı, yumurta ve  tuz da eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulup, sıcak bir yerde üzeri örtülerek yarım saat bekletilir.
  • Hamurdan parçalar kopartılarak yirmi bezeye ayrılır.
  • Her beze elimizle açılıp içine peynirli maydanozlu iç konulup, poğaça gibi kapatılır.
  • İki ucundan biraz çekilerek şekil verilir.
  • Poğaçalar önce pekmezli suya daha sonra da susama iyice bulanarak, kapattığımız kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Poğaçaların üzerine keskin bir bıçakla derin olmayan verev çizikler atılır.
  • Kabarması için tepside bir saat kadar bekletilir.
  • Önceden 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Tercihen sıcak servis edilir.

32 yorum:

  1. Harika görünüyor :)) Eline sağlık canım :))

    YanıtlaSil
  2. YEMEK BLOGLARI GEZMEYI COK SEVERIM VE COK ZOR BEGENEREK TARIF DENERIM SIZIN BLOGUNUZU YENI KESFETTIM VE HAYRAN KALDIM.HER TARIFINIZ COK LEZZETLI FARKLI BASARILAR DILIYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim.Güncel olarak takip etmek isterseniz facebook ve bloğuma da üye olabilirsiniz.Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Hepsini deyin simit de pogaca da :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel pastaneden alınmış gibi muntazam olmuşlar. Keşke ben de böyle poğaçalar yapabilsem ama sanırım pratik ile alakalı biraz. Çalıştığım için hem zaman olmuyor hem de hamurişini az tüketmeye çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastaneden alınmış gibi aynı ölçüde olması önemli değil, önemli olan lezzeti ama ben biraz takıntılıyım :) Çalışanlar ancak vakit bulup yapabilir diye genelde hamurişlerini hafta sonu paylaşıyorum.Sevgiler.

      Sil
  5. harika olmuşlar tarifinizi not aldım yapmaya çalışacağım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapım aşamalarına uyarsanız mutlaka yaparsınız :) Size de kolay gelsin.

      Sil
  6. çok güzel görünüyor Nergis Hanımcım. ellerine emeğine sağlık. Sıcak sıcak çayın yanına hayal ettim şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcakken çok daha güzel oluyor haklısınız :) Sevgilerimle.

      Sil
  7. Kahvaltı ve çay saatleri için nefis bir tarif, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de günün her saatine uygun :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. Ayyy çok güzel görünüyor ellerine sağlık hayranım yaptığın güzelliklere ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :) Sevgiler.

      Sil
  9. çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık, nefis:) en sevdiğim kahvaltılık/atıştırmalık simittir, ee belli ki bu da simit tadında poğaça, denemeli:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim, bu da hem simit hem poğaça :) Kolay gelsin, sevgilerimle.

      Sil
    2. Nergis hanım,bugün denedim bu tarifi,ahh ne lezzetli bir şey oldu,teşekkürler :))

      Sil
    3. Beğenmenize sevindim, afiyet olsun :)

      Sil
  11. Çok muntazam ve lezzetli görünüyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesleki deformasyon olsa gerek ölçüler konusunda biraz takıntılıyım :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. Tam pazar kahvaltısına göre süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, hafta sonları sıcak sıcak yenilince daha güzel oluyor :)

      Sil
  13. Adının simit veya poğaça olmasın hiç takılmam. Yanında bir bardak çay olsun yeter..:) Ellerinize sağlık.. nefis bir tarif gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem simit hem poğaça tadında olunca karar verilememiş herhalde ama bence de yanına bir çay yeter, çok teşekkürler.

      Sil
  14. Nergis hanimcim super olmuslar ellerinize saglik en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum,size de şimdiden kolay gelsin :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...