29 Kasım 2014 Cumartesi

NİŞASTALI KEK

Nişastalı kek tarifi
Nişastalı kek nasıl yapılır
Unsuz kek tarifi
Damla sakızlı kek tarifi
     İçinde hiç un olmayan sadece nişasta ile yapıldığından çok hafif ve uzun süre bayatlamadan kalan bu keki yaparken kekin içine son günlerde sıkça kullandığım damla sakızlı vanilya ekledim. Benim kekim sakız kokulu nişastalı kek oldu ama siz isterseniz limon kabuğu, portakal kabuğu rendesi veya istediğiniz bir aromayı ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 200 gram buğday nişastası 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket Dr.Oetker damla sakızlı vanilya 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Hepsi birlikte karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış ortası delik bir kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınır.

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık. süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumuşacık ve yapılışı kolay bir kek gerçekten, çok teşekkürler.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...