5 Kasım 2014 Çarşamba

YASEMİN ÇİÇEĞİ REÇELİ

Yasemin çiçeği reçeli tarifi
Yasemin çiçeği reçeli nasıl yapılır
Yasemin reçeli tarifi
     Yaz boyunca yazlığın bahçesinde güzel kokusunu duyduğumuz yaseminin sadece çiçek kısımlarını kullanarak, yasemin çiçeği reçeli yaptım. Ben reçeli yaz aylarında yaptım ama evimizin karşısındaki okulun bahçesinde, halen çiçek açan bir yasemin olduğuna göre yerken de o güzel kokusunu alabildiğiniz bu reçeli isterseniz şimdi de yapabilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı dolusu ayıklanmış yasemin çiçeği 
  • 1,5 su bardağı su 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 adet limon suyu veya birkaç parça limon tuzu 
Yapılışı:
  • Yasemin çiçeklerinin sadece çiçekli kısımları ayıklanır.
  • Çiçekler soğuk suyun içinde bekletilip, süzülür.
  • Tencereye su ve şeker konulup, şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
  • Bir su bardağı kadar çiçek eklenip, kaynatmaya devam edilir.
  • Çiçeklerin kokusunun iyice çıkması için, süzgeçten geçirilip ezilir.
  • Kalan bir su bardağı çiçek ve limon suyu da eklenip, 5-10 dakika daha kaynatılır.
  • Kuru ve temiz bir kavanoza konulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.

16 yorum:

  1. MERHABA
    ilk kez gördüm
    çok da güzel görünüyor
    elinize sağlık içim açıldı :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de olur mu acaba diye düşünüp ilk kez yaptım.Çiçeklerin ovularak yapılmış bir hali vardı ama böyle çiçek çiçek yapan olmamış herhalde .Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Yasmin çiçeğini çok severim hele kokusu harika reçelini merak ettim doğrusu o güzel kokusu reçele de yansıyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçelin son dakikalarında çiçekleri eklediğim için kokusu aynen kaldı.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  3. Kimbilir nasil güzel kokuyordur, cicek recellerinde denemediginiz kaldimi hepsi birbirinden degisik, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmaz mı daha denenecek ne çiçekler vardır kim bilir :) Çok teşekkürler Sieda Nur'cuğum, sevgiler.

      Sil
  4. maşallah eline fikrine sağlık , afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Susam Çörekotu'm, sevgilerimle.

      Sil
  5. Nergis hanımcım.... hiç aklima gelmezdi.... ne güzel olmuş... ellerinize sağlık... ovmadiğiniz iyi olmuş... böyle görüntusü daha güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ovulunca daha da yoğun bir kokusu oluyordur herhalde ama bu haliyle hem kokusunu alıyorsunuz hem de görüntü daha güzel sanki değil mi :) Sevgiler.

      Sil
  6. HerRenk.com Mutfağı
    Hayırlı sabahlar :) Reçel harika görünüyor. Doğrusu tatmak isterdim. Yasemin çiçeğini bilmeden gördüm ya da kokladım mı hatırlamıyorum. Kokusunu merak ettim açıkçası. Ellerine sağlık Nergis mevsimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir ve civarında yaseminler halen çiçeklerini dökmedi.Fotoğrafta kokusu duyulamıyor :) ama çiçekleri bir yerlerde görmüşsünüzdür diye düşünüyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  7. o muhteşem koku neden sofralarımızda olmasın dimi
    sevdim bu fikrii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de sadece görüntüsü için bile yapılabilir, kokusu da bonusu :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. Ben denedim ,harika tat ve kokuda bir reçel oldu.Çok sevdiğim çicek ;kapağı her açtığımda mis mis kokacak kış boyu.Büyük saksıda yetiştirdiğim yaseminimin tek çiceğini atmıyorum bir kasede biriktiriyorum kendiliğinden kuruyor o da kış çayı olarak içilecek...Çok teşekkürler Nergis 'ciğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim Arzu Baydur Sarıyer'ciğim, gerçekten o güzel kokusundan da hiç bir şey kaybetmeyen bir reçel.Kış boyu afiyet yenilsin, ellerinize sağlık.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...