9 Aralık 2014 Salı

CENNET HURMASI REÇELİ

Cennet hurması reçeli tarifi
Trabzon hurması reçeli nasıl yapılır
Hurma reçeli tarifi
     Cennet hurması veya Trabzon hurması adıyla bilinen ve vitamin,  mineral içeriği yönünden çok zengin olan bu meyvenin yumuşaklarından marmelat, sert olanlarından ise reçel yapabilirsiniz.Ben cennet hurmasını meyve olarak da sevdiğimden reçelini de sevdim.Reçel için kullanacağınız hurmalar çok sert ve gece şekerde bırakıldığı halde fazla sulanmamışsa yarım bardak daha su ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 500 gram cennet hurması 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1-1,5 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
  • Karanfil 

Yapılışı:
  • Hurmalar yıkanıp, elma dilimi gibi veya küp küp dilimlenir.
  • Üzerine toz şeker dökülüp, bir gece sulanması için bekletilir.
  • Derin bir tencereye hurmalar, su ve karanfiller eklenir.
  • Hurmalar çok sert ise yarım su bardağı daha su eklenir.
  • Ocağın altı kısılıp, kısık ateşte köpükleri alınarak kıvam alana kadar kaynatılır.
  • Limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Sıcakken kavanozlara doldurulup, ters çevrilir.

10 yorum:

  1. Bizim evden eksik olmayan bir meyve ama bana tadı o kadar buruk geliyor ki yediğimde ağzım yüzüm kayıyor, reçeli nasıl olur merak ettim şimdi.:) Anneme söyleyeyim yapsın, vitamininden öyle faydalanalım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sert olanların tadı buruk, olgun olanlar buruk değil ama bir de reçel veya marmelat olarak deneyin, umarım o halini seversiniz :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. çok sevdiğim bir meyvedir ama reçelini hiç düşünmemiştim. Ellerine sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeniz'ciğim, eğer meyvedeki o burukluğu sevmiyorsan şeker sayesinde reçelde o burukluk da kalmıyor.Sevgiler.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, her zaman beklerim :)

      Sil
  4. ELİNİZE SAĞLIK TARİFİNİZ ÜZERİNE YAPTIM.ÇOK GÜZEL BİR TAT VE FARKLI,TEŞEKÜRLER MUHTEREM HANIMEFENDİ.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyip, yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim.Size de afiyet olsun :)

      Sil
  5. Ne kadar sure ters kalacak ve nerede saklamaliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçel kavanozu soğuyana kadar dokunmadan ters olarak bekletiyorum, daha sonra düzeltip kilerde veya serin bir yerde bekletebilirsiniz.Ben reçeli küçük kavanozlara yaptığım için genelde bir iki kahvaltıdan sonra reçel bitiyor ama gene de açtığım kavanozu buzdolabında saklıyorum.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...