26 Şubat 2015 Perşembe

CARAMBOLA ( YILDIZ ) MEYVELİ CHEESECAKE

Cheese tarifi
Meyveli cheesecake nasıl yapılır
Carambola meyveli cheesecake tarifi
     Hafif lezzetli cheesecakeler çay saatlerinin olmazsa olmazları arasında yer aldığından beri bende değişik meyvelerle, değişik tariflerle cheesecakeler yapıyorum. Alışageldiğimiz meyveler dışında ananas ile limon arası bir tada benzettiğim  carambola meyvesini biraz pişirip suyunu süzerek cheesecake üzerinde kullandım.Aynı tarifi değişik meyveler kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 paket eti burçak bisküvi 
  • 100 gram tereyağı 
Kreması:
  • 3 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1,5 yemek kaşığı un 
  • 30 gram tereyağı 
  • 1 paket Dr.Oetker Creme Ole 
Üzerine:
  • 1 adet carambola (yıldız) meyvesi 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı su
  • Bir kaç damla limon suyu 
Jölesi:
  • 1 paket Dr.Oetker tart jöle (13 gr)
  • 2 silme yemek kaşığı toz şeker 
  • 2,5 çay bardağı su
Yapılışı:
  • Carambola meyvesi yıldız olacak yönde dilimlenir.
  • Su ve toz şeker ile biraz pişirilir.
  • Limon suyu eklenip, bir taşım sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Bisküviler mutfak robotunda un haline getirilir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile yoğurulur.
  • Kelepçeli kalıbın dibine pişirme kağıdı ve alüminyum folyo yayılır.
  • Kalıbın içine bisküvili karışım bastırılarak yayılıp, düzeltilir.
  • Sütün içine toz şeker, nişasta, un eklenerek muhallebi gibi sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınınca tereyağı eklenip, mikserle çırpılır.
  • Soğuduktan sonra Creme Ole eklenerek mikserle çırpılır.
  • Bisküvili tabanın üzerine düzeltilerek yayılır.
  • Soğumuş olan carambola meyvesi üzerine dizilir.
  • Dr. Oetkerin tart jölesi iki yemek kaşığı toz şekerle karıştırılır.
  • Üzerine iki buçuk çay bardağı su eklenip, iyice karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınıp, karıştırılarak soğutulur.
  • Tartın ortasından başlayarak kenarlara doğru kaşıkla yayılır.
  • Buzdolabına konulup, soğuk servis edilir.

20 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık....bende emekli mimarım ..şantiyelerden kurtuldum derken yine döndüm..sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Meslektaşız demek ki :) Ankara'da Ege özlemiyle yaşamasaydım ve Melih Gökçek faktörü olmasaydı belki ben de çalışmaya devam ederdim.Size kolaylıklar diliyorum, sevgilerimle.

      Sil
  2. Tam yıldızlı tarif olmuş:))) çok hoş görünüyor... farklı şeyler denemek güzel oluyor... sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Gerçi yıldızları ben kendi kendime koydum ama sayılır mı :) Sevgiler.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Sunum da pek harika olmuş ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyvenin kendisi güzel olunca sunum kolay oldu :) Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım.Ne güzel seyler duyuyoruz vallahi senden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özay'cığım Kıbrıs'ta yok mu bu meyveden ? Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  5. ne şirin ne cici bir meyve çok ta hoş görünüyor cheesecake e yeni bir anlam katmış ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç bir meyve gerçekten, içinden yıldızlar çıkıyor :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  6. Nefis gözüküyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Yıldız meyvesini nereden buldunuz?

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

      Sil
  9. Ne kadar şık ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...