25 Şubat 2015 Çarşamba

JÜLYEN SALATA

Jülyen sebze salatası tarifi
Jülyen sebze salatası nasıl yapılır
Renkli sebze salatası tarifi
     Rengarenk görünüşü ile sofralarınızı renklendirecek, çok sağlıklı bu salatayı jülyen bıçağı ile çok kısa süre de yapabilirsiniz.Jülyen bıçağınız yoksa, biraz vaktinizi alsa da sebzeleri incecik kibrit çöpü kalınlığında doğrayabilirsiniz.Çekirdekli kısmına kadar doğradığınız kabakların iç kısmını mücver, salatalığın iç kısmını ise cacık yapmakta kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet havuç 
  • 2 adet kabak
  • 2 adet salatalık 
  • 2 adet kırmızı biber 
  • Bir kaç yaprak beyaz lahana 
  • 1 demet maydanoz 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
  • Kabak ve salatalığın kabukları soyulmadan, çekirdekli iç kısmına kadar jülyen bıçağı ile doğranır.
  • Lahananın sert kısımları da incecik kıyılıp, eklenir.
  • Kırmızı biber ve maydanoz da eklenir.
  • Zeytinyağı, tuz, limon suyu karıştırılıp, sosu hazırlanır.
  • Bir saat önceden sosu dökülüp, çekmesi için bekletilir.

12 yorum:

  1. ellerinize sağlık .çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık harika görünüyor zehra

    YanıtlaSil
  3. Jülyen dogramayı ben de seviyorum rengarenk ne güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jülyen doğramak için aparat da varsa çok kolay kısa zamanda yapılabiliyor.Çok teşekkürler.

      Sil
  4. görüntü süper ellerinize sağık:)

    YanıtlaSil
  5. Doğrama aparatını nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük marketlerde Fackelmann markası ile jülyen kesici diye arayabilirsiniz.Herhalde başka markalarda da vardır, hatta geçenlerde pazarda sebze soyacaklarının yanında satıldığını gördüm.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...