24 Şubat 2015 Salı

NOHUTLU EBEGÜMECİ YEMEĞİ

Ebegümeci yemeği tarifi
Nohutlu ebegümeci yemeği nasıl yapılır
     Ebegümeciyi karışık otlarla birlikte kavurarak, börek içi olarak yada sarmasını yaparak kullanıyordum. Bu defa da geçen yıl Tuz Ekmek'te gördüğüm terbiyeli nohutlu yemeğini denedim.
Malzemeler:
  • 1 demet ebegümeci 
  • 1 orta boy kuru soğan 
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut 
  • 2-3 yemek kaşığı domates püresi 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Yapılışı:
  • Ebegümecilerin yaprakları ayrılır ve sirkeli suda bekletilir.
  • Kuru soğan incecik kıyılıp, zeytinyağında kavrulur.
  • Domates püresi ve ebegümeci yaprakları da eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve haşlanmış nohutlar eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • İlk sıcaklığı geçen yemeğe sarımsak ve limon suyu eklenir.

12 yorum:

  1. İzmirdeyken rahmetli annem çok sık yapardı bense yapmayı bilmem elnize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim annem de en çok karışık ot kavurması yapardı, mekanları cennet olsun :( Ebegümeci bulabilirseniz, tariflere bakarak böreğini, kavurmasını, yemeğini yapabilirsiniz.Sevgilerimle.

      Sil
  2. Ebegümecini uzun zamandır bulamıyoruz.. Keşke pazarlarda bolca olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslıyız ki pek çok otu hem pazarlarda hem de kırlarda kendimiz bulabiliyoruz, size de göndersem mi acaba :) Sevgilerimle.

      Sil
  3. her bulduğumda oğlum için pişiriyorum ebegümeci, nohutlu da deneyeceğim..
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlunuza afiyet olsun, umarım ebegümecinin bu halini de beğenir :)Sevgiler.

      Sil
  4. ebe gümecini acılı kavurmasını severim böylede değişik olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjgan'cığım yanında yoğurtla o da çok güzel olur gerçekten, teşekkürler.Sevgilerimle.

      Sil
  5. Bizim köyümüzde çok yetişir ama yemeğini hiç yapmadım tarifinizle yapmaya çalışacağım elinize sağlık zehra :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım beğenirsiniz.Sevgiler.

      Sil
  6. Ege otları harika nisan Mayıs değerlendirilmeli.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de harika; her ay, her mevsim değişik otları mantarları değerlendirmeye çalışıyoruz :) Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...