21 Şubat 2015 Cumartesi

YILDIZ ÇÖREĞİ

Nutellalı çörek tarifi
Yıldız çörek nasıl yapılır
Nutellalı yıldız çörek tarifi
Instant mayalı tarifler
     Yabancı yemek sitelerinde her gün bir başka şeklinin yapılışını gördüğümüz çöreklerin tatlısı, tuzlusu, patateslisi derken bu defa da nutellalısını yaptım.Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde ikram edebileceğiniz lezzetinden önce sofrada görünüşü ile göz dolduran bu çöreği sürülebilir herhangi bir çikolata  kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker ınstant maya 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı ılık süt 
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
Üzerine:
  • 150 gram nutella veya sürülebilir çikolata
  • 1 adet yumurtanın sarısı 

Yapılışı:
  • Un, ınstant maya, toz şeker geniş bir kap içinde karıştırılır.
  • Yumurtanın akı, süt, zeytinyağı ve su da eklenir.
  • Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp on dakika bekletilir.
  • Hamur dört parçaya ayrılıp, her parça yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurun biri yerleştirilir.
  • Açılan hamurların arasına nutella sürülüp, dört kat hamur üst üste yerleştirilir.
  • En üstteki katın tam ortasına bardak konulup, bastırılır.
  • Bardağa kadar olan kısımlar on iki eşit parçaya kesilir.
  • Kesilen her iki parça eşleştirilerek, parçanın biri sağa biri sola olacak şekilde kendi etrafında çevrilerek ortada yıldız şekli oluşturulur.
  • Sağlı sollu bütün parçalar burulduktan sonra uç kısımları da birleştirilir.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat kadar pişirilir.

26 yorum:

  1. Nefis görünüyor,benimde denenecekler listemde daha sıra gelmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzda denenecek çörek tarifi benim listemde de çok :)

      Sil
  2. Adı üstünde yıldız gibi parlıyor..Bu ne güzellik ellerine sağlık nergismevsimi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç ve güzel şekiller çıkıyor :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  3. Ellerine sağlık Nergis. Bayılıyorum şu mayalı hamurlara. Şekilden şekile girip, hem stres topu gibi, ruh halimi düzenliyor hem de lezzetli bir imalat ortaya çıkıyor. Muhteşem olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de terapi gibi :) Sonuçta hamurun lezzeti aynı ama ne kadar değişik şekiller çıkıyor bazen ne olacak diye evirip çevirip duruyorum :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  4. Harika görünüyor hele de Nutella varsa yeme de yanında yatlık olmuş... Ellerinize sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de nutellaseverlerden misiniz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  5. çok güzel görünüyor yaa :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir sunumu var: )eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. ben de denemek istiyorum. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  9. Ne güzel ayrıntılı kesinleşmişsin canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmak isteyenler için yapım aşamalarına bakarak yapmak daha kolay anlaşılır diye düşünüyorum.Çok teşekkürler.

      Sil
  10. Görüntü harika..Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Bu sıralar mayalı hamurlara takılmış durumdayım :)

      Sil
  11. Nefis görünüyor, Nergizcim. Ellerinize sağlık.
    Henüz yıldız şeklinde hiç yapmadım ama ilk fırsatta bu uygulamayı denemek istiyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çöreklerin denenecek ne kadar çok şekli var değil mi Sare'ciğim, sıraya koyalım en iyisi :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  12. Birkaç tane tarifinizi denedim ama bu tarifde sıkıntı yaşadım Nutellayı hamura sürerken hamur esnediği için çok zor sürdüm Ertesi güne kaldığında çok sert ve sanki çok beklemiş gibiydi nerde yanlış yapmış olabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nutellanız sürülebilecek sıvı kıvamda değil miydi, biraz bekleyince katılaşmış olabilir yada çok fazla mı bastırdınız acaba :( Ekmeğe sürer gibi rahat olmasa da gene de fotoğrafta da görüldüğü gibi muntazam sürüldü, ben zorlanmadım.Tekrar denemek isterseniz, yeni açtığınız bir nutella ile deneyin derim.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...