25 Mart 2015 Çarşamba

ISIRGAN OTU SALATASI

Isırgan salatası tarifi
Dalagan salatası nasıl yapılır
Pancarlı ısırgan otu salatası tarifi
     Ege mutfağında; börek ve gözleme içinde, değişik  yemeklerde, çay ve salata olarak kendine her zaman yer bulan ısırgana ( dalagan ) adı üstünde ısırdığı, daladığı için çocukluk yıllarımda korkup, pek sıcak bakmasam da şimdilerde her gün yeni bir faydasını duyduğumdan en azından börek ve gözleme içi olarak kullanıyorum.Isırganların yapraklarını eldiven giyerek ayıklayıp, bir kaç su da yıkarsanız, elinizi ağzınızı yakıp, tahriş etmeden istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.Bu defa nar taneleri, pancar ve peynir dilimleriyle salatasını yaptım.Pancar turşusu ve nar taneleri de salataya ekşilik vereceğinden zeytinyağı ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 bağ ısırgan otu 
  • 2 adet pancarın turşusu 
  • 1 su bardağı nar taneleri 
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım limonun suyu 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz 

Yapılışı:

  • Elimize eldiven takarak ısırgan otlarının sadece taze yaprakları kopartılır.
  • Yapraklar fazla zedelenmeden bir kaç defa iyice yıkanır.
  • Süzgece alınıp, kuruması sağlanır.
  • Pancar turşusu veya haşlanmış pancarlar, küp küp doğranır.
  • Narlar tanelenir.
  • Beyaz peynir küp küp doğranır.
  • Malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alınır.
  • Zeytinyağı, limon suyu, tuz karıştırılıp, yenileceği zaman sosu üzerine dökülür.

38 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.
    Yine mesleki görsel becerisine leziz bir tarif eklemiş ce gözümüzü damağımızı şenlendirecek güzel bir tarif paylaşmışsınız.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeyler yazmışsınız :) Çok teşekkür ediyorum.Sevgiler.

      Sil
  2. ısırgan otu çok faydalı ama hiç yemedim..merak ettim doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde bulunabilecek bir ot, bir şekilde değerlendirin bence.Teşekkürler.

      Sil
  3. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  4. Görüntü nefis elinize sağlık.. ısırganı bu şekilde tüketirken zor olmaz mı merak ettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkanınca yakıcı özelliği kalmıyor ama yıkarken mutlaka eldiven kullanın :) Teşekkürler.

      Sil
  5. Görüntü süper ama ben nedense soğuğum bu ota karşı. Bahçadakileri hep yolup atıyorum ki otları da genelde çok severim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ne kadar şanslısınız :) Tazecik ısırganları en azından börek içi olarak kullanın Saadet hanımcığım.

      Sil
  6. Çok besleyici ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık süper tarifler paylaşıyorsun bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Sevgiler.

      Sil
  7. Harika ısırganotu nu çok kullanmama rağmen böyle bir salata yapmamıştım . Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de böyle deneyin :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. Hem göze hemde damaklara şenlik olacak bir salata olmuş.elinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

      Sil
  9. Renklere bayıldım. Nasıl yenebilir yakmaz mı diye merak ettim. meğer yıkanınca yakması gidiyormuş. Bilmiyordum. Çok faydalı bir besin. kesinlikle tüketilmesi gerek.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YIkanıncaya kadar yakıyor ama eldiven ile yıkayıp, yapraklarını kopartmanızı öneririm.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  10. Hep korkmuştum ısırgan dalamasından bahçede de hep beni bulur dalarlardı açıkcası cesaretim yok toplamaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çocukluğum aynı şekilde geçti, nerede nerede beni bulur bacaklarımı dalardı :) Ama salatasını deneyin derim , sevgilerimle.

      Sil
  11. Görüntüsü çok güzel. Aynı zamanda korkunç :D Isırgan diyince çekiniyor insan. Ama dikkatlice yıkayıp denemeli bu faydalı otu. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkandıktan sonra korkulacak bir şey kalmadığını göreceksiniz ama sadece yapraklarını kullanın gene de :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. ısırgan otunun şifası narın enfes vitamini ve bereketi ile çok iştah acıcı harika bir salata ellerine sağlık sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da sağlıklı bir salata, çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  13. Ne güzel bir tarif. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Umarım denediğinizde de seversiniz, sevgilerimle.

      Sil
  14. Ellerinize sağlık :) Görüntüsü harika eminim tadı da çok güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancar ve nar taneleri ile daha da güzel oldu .) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  15. bu salata çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isırgan bulursanız denemenizi öneririm :) Sevgiler.

      Sil
  16. Bir de Egeliler elleri yakar ama romatizmayı önler derler. :) Herhalde motve etmek için olacak. Ben saltasını duymamıştım, birkaç kere çorbasını yaptım. Senede bir veya iki kere yenmesi gereken yiyecekler sınıfından. Ellerinize sağlık her zaman ki gibi çok şık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle derler doğru mudur bilmem :) Bence bir de salatasını deneyin, en azından değişik ve sağlıklı bir alternatif olur.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  17. Süper görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Peki ısırgan yerken dalamıyor Cvp verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isırganı yıkarken ve yapraklarını ayıklarken eldiven kullanırsanız yıkadıktan sonra yakıcı özelliği kalmıyor :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...