2 Mart 2015 Pazartesi

PORTAKAL REÇELİ

Portakal reçeli tarifi
Bütün portakal reçeli nasıl yapılır
Bütün portakal reçeli tarifi
     Bütün portakal reçeli tarifimi geçen yıl yazmıştım ama ben paylaşana kadar portakal mevsimi geçtiğinden bu yıla bırakmıştım.Bu yıl da biraz geç kalmakla birlikte halen portakal satılıyorken artık paylaşayım diye düşündüm :) Reçel için seçtiğiniz portakallar yaklaşık aynı boylarda ve kavanoza girebilecek ölçüde olursa, yiyeceğiniz zaman düzgün dilimler halinde kavanozdan çıkartabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram portakal 
  • 1,5 kilogram toz şeker 
  • 1 su bardağı portakal suyu 
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Portakallar rendenin ince tarafı ile acısının çıkması için yüzeysel olarak rendelenir.
  • Bütün olarak derin bir tencerede kaynar suyun içinde beşer dakika kaynatılır.
  • Her defasında suyu değiştirilerek üç defa kaynatılıp, süzülür, soğuması beklenir.
  • Soğuyan portakallar bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğranır. 
  • Geniş bir kabın içine bir sıra toz şeker, bir sıra portakal dilimi olarak sıralanır.
  • Bir gece şekerde bekletilir.
  • Tencereye alınan portakalların üzerine bir bardak portakal suyu eklenerek, ocağa konulur.
  • Oluşan köpükleri alınarak koyulaşıp, reçel kıvam alana kadar kaynatılır.
  • Koyulaşan reçele limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
  • Portakal dilimleri maşa yardımı ile alınıp, kavanoza üst üste yerleştirilip, üzerine şerbeti dökülerek kapağı kapatılarak ters çevrilir.

42 yorum:

  1. Nergiscigim böylesini yapmamıştım .Evde varken bir kavanoz olsun deyim bari.Ellerine sağlık.Pastaların üstünü süslerkende güzel olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de portakallar bitmeden dene Özay'cığım, cheesecakeler üzerinde de güzel oluyor.Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  2. Nefis görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. mutfağın da sihirli sunumlar yapıyorsun gerçekten:) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı cadı seyrederek büyüdük ya Hatice'ciğim, bu sihir merakı oradan geliyordur :) Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. harika görünüyor,ellerinize sağlık..Çok severim,ben Adanalıyım,bizim oralarda narenciye çoktur ve portakal reçeli de çokça yapılır,gerçekten çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene epey aradıktan sonra portakal çiçeği bulup reçelini yapmıştım, siz ne şanslısınız bereketli topraklarda yaşıyorsunuz.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  6. Ellerinize saglık cok güzel

    YanıtlaSil
  7. sunum bir harika elinize saglık :) www.lezzettramvayi.com dan sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık reçellere karşı zaafim var çok severim ama portakal recelini denemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ne aklıma gelse reçelini yaptığıma göre herhalde benim de reçel yapmaya zaafım var :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  9. ne hoş görünüyor ellerine sağlık , bende yapmak istiyorum en kısa zamanda sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakalların zamanı geçmeden deneyebilirsiniz, çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  10. Çok değişik bir tarif olmuş denemek lazım emeğinize sağlık afiyet olsun iyi günlerde tüketin sevgiler bıraktım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, genellikle portakal kabuğu reçeli yapıyordum ama portakalın bu hali de güzel oldu.Sevgilerimle.

      Sil
  11. Hiç böyle portakal reçeli görmemiştim ama güzel bir fikir gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı aynı ama görünüşü farklı bir reçel, çok teşekkür ediyorum.Sevgiler.

      Sil
  12. Ellerinize sağlık ,çok severim portakal reçelini.Sizin yönteminiz benimkinden farklıymış biraz..Denemek isterim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleneksel reçellerimizin yanında değişik alternatiflerde denemek lazım diye düşünüyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  13. Ellerinize sağlık muhteşem hemen alıp yemek istiyor insan sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı niyetine bir reçel görüntüsü değil mi :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  14. güzel olmuş dilim olarak ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da portakalın bir değişik versiyonu Müjgan'cığım :) Sevgiler.

      Sil
  15. Tadının enfes olduğuna eminim. Reçel ustası anneme yeni bir tarif bildireyim :))
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Annenizin değişik reçellere ilgisi varsa, reçel arşivime bir bakmasını öneririm belki aralarında denemedikleri vardır.Annenizin de eline sağlık, sevgilerimle.

      Sil
  16. Biz portakalı bir kez kaynatırız. Turunç olduğunda kaynatarak değiştiriyoruz suyunu. Dilimli portakal hiç yapmadım. Aslında bloğumda hala portakal reçeli tarifi yok :)) çok şık ve lezzetli görünüyor. Afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakal kabuğu kalın olunca üç kez kaynattım ama aslında bir kez de yetebilir, çünkü o hafif acımsı tadı seviyorum.Bende de portakal kabuğu reçeli vardı bu ikinci tarif oldu.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  17. Nergis hanim tesadufen katkuma hakkinda bilgi aradigimda sizinle karsilasdim
    Cok ilginc fikirleriniz var receller bir harika birazdan bende deniycem ins becerebilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım deneyince de beğenirsiniz :) Sevgilerimle.

      Sil
  18. Portakal reçelini bile görsel bir şölene çevirmişsiniz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan bey, o sizin güzel görüşünüz :)

      Sil
  19. Harika gozukuyor.. cilek ve visnenin haricinde pek recel tuketmem.. Fakat bu receli denemek istiyorum..Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam tersine, ondan reçel nasıl olur, bundan nasıl olur derken tadımlık reçeller yapmaktan geleneksel reçellerimize pek sıra gelmiyor :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  20. Portakallar rende yapılmamış gibi duruyor ...
    Yanlışmı görüyorum acaba😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakallar kalın kabukluydu ve ben turuncu rengi koruması için yüzeysel olarak rendelediğimden öyle görünüyor olabilir ama siz isterseniz tamamını rendeleyebilirsiniz.

      Sil
  21. Handan ben.... teşekküürler😍😍

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...