12 Mayıs 2015 Salı

TAZE KEREVİZ YEMEĞİ

Taze kereviz yemeği tarifi
Taze kereviz yemeği nasıl yapılır
     Kerevizin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olsa da, maalesef sevmeyeni de çok ama arada da olsa sofralarımızda bir şekilde kerevize yer vermek gerekir diye düşünüyorum.Kerevizi portakal suyu ile pişirip; portakal suyunda kereviz yemeği yapabilir veya kerevizi rendeleyip yoğurt ve mayonezle karıştırarak kereviz salatası yapabilirsiniz.Sığacık pazarından aldığım kerevizler o kadar taze ve güzeldi ki, yeşil yapraklarının bir kısmını sebze çorbasına katarak, bir kısmını da kereviz yaprağı salatası yaparak değerlendirdim.
Malzemeler:

  • 7-8 adet kereviz 
  • 2 adet havuç 
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3-4 yemek kaşığı domates ezmesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Kerevizlerin sapları kesilir, yıkanıp, soyulur.
  • Sapların ve yapraklarının kart ve sararmış kısımları atılır.
  • Taze sapların ve yaprakların bir kısmı yemeğe eklenmek için ayrılır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Domates ezmesi de eklenip, biraz çevrilir.
  • Önce doğranmış havuçlar sonra da kereviz ve patatesler eklenir.
  • Suyu ve tuzu da eklenerek kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.

24 yorum:

  1. kereviz sevilmez mi:) ellerinize sağlık çok leziz olduğundan eminim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerevizi sevmeyenlere de sevdirmenin bir yolunu bulmalıyız :) Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  2. bizim ev ahalisinden pek seveni olmasa da kerevizi ben severim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bazen sadece kendime yapıyorum :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. ellerinize sağlık
    bende kerevizi sadece yoğurtla yiyebiliyorum çünkü yerken gelen o toprak kokusu beni rahatsız ediyor :( yemeğine alışamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurtlusunu ben de severim ama tazesinde belki de yapraklarının aromatik kokusu nedeniyle pek toprak kokusu olmuyor.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  4. Ellerine sağlık, benim sonradan alışıp sevdiğim bir yemektir kereviz:) hep portakallı terbiyeli yapıyordum böyle patates havuç ilave etmedim bir derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bu halini de seversin Hatice'ciğim, çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Kerevizi herkes sevmez ama ben bayılırım ... Sevmeyenlerin çoğu tadını bilmezler kokusundan dolayı yemezler amma velakin çok leziz bir yemekten nasiplerini alamazlar.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından faydalarını gözardı etmeyip arada yemek ve yedirmek lazım diye düşünüyorum :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  6. Kerevizin en çok salatasını seviyorum, başka türlü yiyemedim bir türlü...
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en sevilen, yenilebilen hali yoğurtlu salatası herhalde :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  7. maalesef çok sevmediğim ve yemediğim sebzelerden :-((

    YanıtlaSil
  8. kerevizle yıldızımız bir türlü barışması :(

    YanıtlaSil
  9. Yıllar sonra yemeğe başladığım bir sebze ama yeşil yapraklarını tüketemiyorum malesef. Aroması fazla geliyor bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapraklarını çok az kullanmak lazım, gerçekten çok aromatik ve fazlası yemeğin tadını da bozabilir.Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  10. Kereviz hiç pişirmemiştim. Deneyeceğim.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz Nahide hanımcığım, sevgiler.

      Sil
  11. mevsimi geçmeden pişirmek lazım son kez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından senede bir kez de olsa pişirelim değil mi :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. OO ÇOK GÜZEL KEREVİZ YEMEĞİ BAYILIRIM ELINIZE SAGLIK :) Lezzet Tramvayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kereviz sevenler olduğunu da görmek güzel :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...