2 Haziran 2015 Salı

ISPANAK KIZARTMASI

Ispanak kızartması tarifi
Ispanak kızartması nasıl yapılır
Kuzu ıspanağı kızartması tarifi
     Minik minik yemyeşil kuzu ıspanakları o kadar taze görünüyor ki, pişince o tazelik yeşillik boşa gidecekmiş hissi verdiğinden çoğu zaman çiğ salata olarak kullanmak istediğim kuzu ıspanakları bu defa ıspanak cipsi gibi çıtır çıtır kızartıp sarımsaklı yoğurt ile servis ettim.
Malzemeler:
  • 1 kilogram kuzu ıspanağı 
  • 1 şişe maden suyu ( 200 ml ) 
  • 1,5 su bardağı un veya mısır unu 
  • 2 adet yumurta 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Kızartmak için zeytinyağı 

Yapılışı:
  • Kuzu ıspanaklarının köklerinin uç kısmı yapraklardan ayrılmadan kesilir.
  • Sararmış yaprakları varsa kesilip, köklerde hiç kum kalmayıncaya kadar iyice yıkanır.
  • Yıkanan ıspanaklar sirkeli su içinde biraz bekletilir.
  • Derin bir kapta su kaynatılıp, ıspanaklar içine atılır.
  • Bir iki dakika sonra hafif yumuşayınca hemen çıkartılır.
  • Suyu iyice süzdürülüp, kurulanır.
  • Başka bir kapta yumurtalar çırpılır.
  • Un, tuz ve karabiber de eklenir.
  • En son maden suyu da eklenerek koyu boza kıvamında hamur hazırlanır.
  • Ispanaklar kök kısmından tutulup, hamura iyice bulanır.
  • Kızartma tavasında kızdırılmış yağa atılıp, kızartılır.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

32 yorum:

  1. Sos olarak tahin sos önerim...Severek yaptığım özgün tarifim.Elinize sağlık Nergis mevsimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahinli soslu denemedim, sayfanıza bir bakayım :) bir daha yaptığımda deneyeceğim.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  2. ıspanağı bu haliyle hiç denememiştim. Ohh miss ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıtır çıtır değişik bir tarif, beğeneceğinizi umuyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  3. Epeydir ıspanak yemeği yapmamıştım.. özlediğimi fark ettim.. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle minik kuzu ıspanak bulabilirseniz, denemelisiniz.teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  4. çok güzel olmuş hiç denememiştim böyle mutlaka deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor, çıtır çıtır nasıl da canım istedi:) ıspanak köklerini kullanmayı ben de çok seviyorum. Ellerinize sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok kullanırım, bazen buharda haşlamak için sadece köküne bakarak ıspanak aldığım olur :)

      Sil
  6. Ellerinize sağlık,ben soda koymuyordum, bir daha ki yaptığımda sodalı yapayım bende.çok severim ıspanak kızartmasını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sosla daha hafif oluyor, umarım böyle de seversiniz.Sevgiler.

      Sil
  7. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım takipteyim beklerim sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle...

      Sil
  8. Ispanağın bu halini hiç bilmiyordum mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz, teşekkür ediyorum.

      Sil
  9. Belki bunu çocuklar sever. Tarifi kaptım teşekkürler. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım severler :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  10. Ispanak cipsi olmuşlar harika, elinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanağın yararı, cipsin ve kızartmanın zararını tolere eder gibi düşündüm :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  11. ıspanak kızartması hiç duymamıştım, süper görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanak için değişik bir alternatif, ben yoğurtla servis ediyordum ama bir arkadaşım tahinlisini önerdi, ben de onu deneyeceğim :)

      Sil
  12. Daha önce hiç görmediğim bir tarif,ellerine sağlık.Listeye alınmıştır :)Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım denediğinizde de beğenirsiniz.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  13. Saplar pişiyor mu acaba ?
    Ellerine sağlık süper görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik kuzu ıspanaklar o kadar taze ki, çiğ çiğ bile salatasını yapıyoruz ama kızartmadan önce biraz da kaynar su içinde bekletildiği için saplar da pişiyor.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  14. İlginç bir kızartmaymış ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Aa... Bunu herkes bilmez ve yapmazlar doğal olarak. Ben aydınlıyım ve ananemler hep kızartma yaptıklarında koyarlardı kızartma içine karnabaharla beraber ama bnm her daim favorim buydu ;) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel olur değil mi, çıtır çıtır :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  16. mücver gibi görünüyor sanki :)
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun sosu dışında, ıspanaklar sosa bulanıp, kızartılıyor .) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...