10 Temmuz 2015 Cuma

ÇİÇEK POĞAÇA

Çiçek poğaça tarifi
Poğaça nasıl yapılır
Poğaça tarifi
Çiçek poğaça nasıl yapılır
     En çok yaptığımız ve en sevilen hamurişlerimizden poğaçaları hep tek tek görmeye alışık olsak da; ben tek tek yaptığım poğaçaları ortada birleştirerek çiçek şekline getirdim.Birer birer koparılarak yenilebilecek bu poğaçanın iç malzemesine ben kaşar loru ve ince kıydığım dereotu koydum, siz istediğiniz bir iç malzemesi ile yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 2 adet yumurta 
  • 4,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Tuz
İç malzemesi: 
  • Kaşar loru, dereotu, karabiber
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Susam 
  • Çörekotu

Yapılışı:

  • Unun yarısı geniş bir kaba dökülüp, ortası açılır.
  • Yoğurt ve kabartma tozu dökülüp, karıştırılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ve tuz eklenir.
  • Yumurtalardan birinin sarısı ayrılıp, kalanı da eklenerek karıştırılır.
  • Karışıma kalan un da azar azar eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülen hamur dinlendirilir.
  • Hamur bir tanesi biraz daha büyük olmak üzere 12 parçaya ayrılır.
  • Büyük parça elimizde açılıp, yuvarlak şekil verilip iç malzemesi konularak kapatılır.
  • Diğer parçalar da elimizde açılıp; içine lorlu, dereotlu iç konulup, kapatılır.
  • Poğaçaların ek yeri alta gelecek şekilde, çiçek şekli verilerek yan yana yağlanmış kalıba veya yuvarlak bir fırın kabına dizilir.
  • Ayrılan yumurta sarısı biraz zeytinyağı ile çırpılarak poğaçaların üzerine fırça ile sürülür.
  • Ortaya çörekotu, diğerler poğaçalara ise susam  serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45 dakika kadar pişirilir.

28 yorum:

  1. Hem çiçek hemde güneş gibi olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, ikisine de benziyor gerçekten :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Görünümüne bayıldım :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Mayalı olmayışı hoşuma gitti görüntü zaten süper.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında mayalı tarifleri bir kaç gün sonraya da kalabildikleri için daha çok seviyorum ama bu da sıcak sıcak güzel oldu ve yapılışı da mayalıya göre daha pratik bir tarif :) Çok teşekkür ediyorum canım, sevgilerimle.

      Sil
  5. Elinize sağlık güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık az yapıp günlük tüketme adına mayasız oluşunu sevdim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hamurun yarısı ile daha küçük boyutta çiçek yapıp, kalanıyla normal poğaça da yapılabilir.Teşekkür ederim Hatice'ciğim, sevgiler.

      Sil
  7. Çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ben de güneşe benzettim şeklini. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Adını güneş mi koysaydık acaba diye düşündüm şimdi :)

      Sil
  9. Çiçek dalında güzeldir. :) Ama ben bu çiçekten bir dal alabilirmiyim..:) Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunumu da bu anlamda kolay oluyor herkese bir yaprak :) Sevgilerimle.

      Sil
  10. tarif için teşekkürler yine her zamanki gibi çok lezzetli duruyorlar elinize sağlık... teşekkürler.

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Kasım bey :) sevgiler.

      Sil
  11. Harika görünüyor, ellerinize sağlık, ayrıca çok şık bravo size sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de değişik şekilli çörekleri, poğaçaları seviyorum :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. süer olmuş,çiçek görüntüsüne bayıldım. ellerinize sağlık:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  13. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...