12 Aralık 2015 Cumartesi

ISPANAKLI PEYNİRLİ ÇÖREK

Çörek tarifi
Ispanaklı peynirli çörek nasıl yapılır
Rulo çörek tarifi
Instant mayalı tarifler
     Hamurişleri bizim evde çok sevildiğinden özellikle hafta sonu kahvaltıları için değişik çörekler yapmaya çalışıyorum. Daha önce yaptığım Közlenmiş Biberli Çörek tarifindeki hamur pek çok tarife uyarlanmaya uygun olunca bu defa da ıspanakların sadece yapraklarını kullanarak ve lor ekleyerek yaptım. Çöreklerinizin küçük küçük olmasını istiyorsanız hamuru iki parçaya böldükten sonra içine istediğiniz malzemeleri koyup biraz sıkıca bir rulo yaparak ikişer parmak kalınlığında kesebilirsiniz yada daha büyük çörekler için hamurun tamamını bir defa da rulo yaparak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı bardağı ılık süt 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 su bardağı un
İç malzemesi:
  • 1 bağ ıspanağın sadece yaprakları
  • 1 su bardağı kaşar loru veya beyaz peynir
  • 4 - 5 adet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
Yapılışı:
  • Ispanakların sadece yaprakları ayrılıp, bir kaç defa yıkanır.
  • Süzgece alınıp, süzdürülür.
  • Kağıt havlu ile kurulanır.
  • Taze soğanlar yıkanıp, kurulanır, ince ince kıyılır.
  • Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Bütün malzemeler eklenip, yoğurularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurun üzeri örtülüp, mayalanması için sıcak bir yerde yarım saat bekletilir.
  • Tekrar yoğurulup, tezgaha alınır.
  • Hamur iki parçaya bölünür.
  • Her parça unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında ince uzun dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Açılan hamurun üzerine ıspanak yaprakları boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
  • Üzerine doğranmış taze soğanlar yayılır.
  • Lor veya beyaz peynir çatal ile ezilip, biberlerin üzerine yayılır.
  • Baharatlar ve gerekirse tuz da eklenerek, hamur sıkıca rulo yapılır.
  • Rulodan iki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesilir.
  • Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Tepside yarım saat daha kabarması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Çörekler nefis görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç malzemesini değiştirerek sıkça yaptığım çöreklerden :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Elinize sağlık gayet lezzetli poğaçalar olmuş sevgiler

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...