21 Aralık 2015 Pazartesi

MUZLU PUDİNGLİ PASTACIKLAR

Muzlu pudingli pasta tarifi
Muzlu tatlı tarifi
Bisküvili pastalar
     Bu tarifi Nurdan'ın sayfasında görüp, yapalı üç yıl olmuş ama arşivimde paylaşmadıklarım nerede ise paylaştıklarımdan çok olunca arşivde bir yerlerde unutulmuş, daha fazla beklemesin diye düşündüm :) Bu tarifte ben muz kullanınca adını da muzlu pudingli pastacıklar diye değiştirdim. Siz çilekle, orman meyveleriyle veya istediğiniz meyvelerle de deneyebilirsiniz. Yapılışı ve servisi kolay bu mini pastacıklara yılbaşı sofralarınızda da yer verebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet hazır kakaolu pastaban
  • 1 paket kakaolu petit beurre bisküvi 
  • 1 paket Dr.Oetker Creme Ole vanilyalı 
  • 1 paket Dr.Oetker Creme Ole muz aromalı  
  • 2 su bardağı süt 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Hindistan cevizi 
  • 2 - 3 adet muz

Yapılışı:
  • Kakaolu pastaban ve bisküviler mutfak robotunda iyice parçalanır.
  • Vanilyalı Creme Ole ve 2 su bardağı süt  mikserle çırpılır.
  • Pastaban ve bisküvi kırıntıları ile iyice karıştırılıp, buzdolabında bekletilir.
  • Başka bir kapta 1 su bardağı süt ile krem şanti katılaşana kadar çırpılır.
  • Muzlu puding ve 1, 5 su bardağı süt mikser ile çırpılır.
  • Hepsi buzdolabında bekletilir.
  • Tezgaha streç film serilip, üzerine bolca hindistan cevizi serpilir.
  • Bisküvili hamur, hindistan cevizlerinin üzerine yayılır. 
  • Streç film hamura silindir şekli verecek şekilde sarılarak, hindistan cevizinin tüm hamura yapışması sağlanır.
  • Tezgah üzerinde yuvarlayarak düzgün şekil verilir.
  • Streç film açılıp, hamurdan üç parmak genişliğinde dilimler kesilir.
  • Her dilimin kesilen yeri üste gelecek şekilde konulup, ortası çukurlaştırılır.
  • Çukurların içine minik minik doğranmış muzlarla karıştırılmış, muzlu puding doldurulur.
  • Pudinglerin üzerine krem şanti sıkılır.
  • Muzların kararmaması için servisten hemen önce muz dilimleri konulur.
  • İki saat kadar buzdolabında bekletilip, servis edilir.

10 yorum:

  1. tam benim sevdiğim tarzda bir tatlı bu:) harika görünüyor,ellerinize sağlık. ben sayenizde doğuma kadar baya kilo alacağım, tariflerinizi deneyip duruyorum :)) o kadar lezzetli görünüyorlar ki dayanamıyorum:)))
    ellerinize sağlık,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamile misiniz, doğuma ne kadar var, ne güzel bir haber :) Keşke yakınlarda olsanız, sizi tarif denemekle yorar mıyım hiç :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Nergis hanım, ben sizi çok yorardım ama;)) 18 Nisanda doğmasını bekliyoruz, şuan 5 aylık.

      Sil
    3. Hadi hayırlısı :) Bir kaç tarifin lafımı olur, sevgilerimle.

      Sil
  2. Bayıldım bu pastacıklara ellerine sağlık sevgiler kesinlikle deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik bir tatlı gerçekten, umarım beğenirsiniz.sevgiler.

      Sil
  3. Hem pratik hemde gözede çok hoş görünen bir pastacıklar olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten :) çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  4. bu yayının benim gözümden kaçmış kusura bakma Nergiscim :(( yarın gelecek misafirlerim için yine bu tarifi yapcam netten tarifime bakarken gördüm muzlusu da çok güzel olmuş meyve eklenince eminim ki daha ferah bir lezzet olmuştur :)) ellerine sağlık canımcım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misilleme gibi olmuş Nurdan'cığım, ben senden görüp yaptıktan üç yıl sonra paylaşmışım sen de paylaşımdan sonraki üç yıl içinde görüp yorum yapmışsın :) Muzlusu güzel oldu gerçekten, tarif için çok teşekkürler...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...