10 Aralık 2015 Perşembe

TERZİ PASTASI

Terzi pastası
Singer dikiş makinası pastası
Şeker hamurlu doğum günü pastası
     Aile de hemen herkesin doğum günleri için bir kez de olsa pasta yapmama rağmen, son yıllarda tesadüfen bu günlerde yurt dışında olduğumuzdan Gülser teyzemize pasta yapmak kısmet olmamıştı ama neyse kısmet bu yıl ki doğum gününeymiş :) Gülser teyzemiz yıllarca terzilik yapmış, neredeyse ailedeki bütün gelinlerin gelinliklerini dikmiş eski zaman terzilerinden olunca, doğum günü için terzi pastası uygun olur diye düşündüm. Annemden hatıra kalan artık antika sayılabilecek Singer dikiş makinasına bakarak yaptığım figür, o makinanın başında annemle geçen günlerimiz, anılarımız nedeniyle beni çok eski yıllara götürüp biraz zorlasa da, o makinaya tekrar dokunmak, çocukluğumda ki gibi minicik çekmecelerinin içini merakla karıştırmak uzun zaman sonra benim için de nostalji oldu. Doğum günün kutlu olsun Gülser teyzeciğim; sağlıkla, mutlulukla nice yıllara...

28 yorum:

  1. İnanılır bir olay değil benim için. Dakikalardır bakıyorum gerçek bir sanat bu. Nasıl kıyılır, nasıl yenir bilemedim. Bir de Singer dikiş makinesi. Girdiğim her evde mutlaka olur. Geçen senelerde bir arkadaşımla antika mı, değil mi diye iddiaya girmiş, Kadıköy'de Singer bayii ne sormuştuk. 2. elinin hiçbir değeri olmadığını söylemişti. Böyle de talihsiz bir üründür. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, eskiden hemen her evde olurdu ve hemen herkese hatırlattığı bir şeyler vardır değil mi ? Bende ki Singer dikiş makinası anneme on üç on dört yaşlarındayken alınmış, antika sayılmasa da benim için çok değerli :) Çok çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  2. Bayıldım bayıldım bir dikişsever olarak hele daha da çok bayıldım..Her detayı düşünülmüş..Ellerine sağlık,nice yaşlar yaşasın Gülser Hanım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Detayları biraz da annemin makinasından kopya çekerek yapsam da, beğenmenize çok sevindim, terzilik ne de olsa bir yerde sizin de mesleğiniz sayılır :) Sevgilerimle.

      Sil
  3. Söyleyecek söz bulamıyorum, harikasınız:)) elleriniz dert görmesin , sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç birimizin elleri dert görmesin :) Çok teşekkür ediyorum canım, sevgilerimle.

      Sil
  4. Nergisim hiç bir detayı atlamamışsın süper bir görüntü bayıldım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hatice'ciğim :) Sevgilerimle.

      Sil
  5. İnanılmaz bişey bu. Hayretle izliyorum. Kağıt kalemle bile bu kadar detayı çizemem ben ne diyeceğimi şaşırdım
    Elinize sağlık diyebiliyorum sadece.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesleki deformasyon, detayı biraz seviyorum herhalde :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  6. gerçek olduğuna inanamadım o dikiş makinesinin sahiden şeker hamuru mu o tebrik ederim eliniz ne kadar marifetli biliyorum ama bu harika olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mankeni taşıyan çubuk hariç hepsi şeker hamuru audrey :) Çok çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  7. Nergis bu yenilebilir sanat....gönül telimi öyle bir titrettin ki...Fotoğrafına bile baktıkça mutlu oluyorum, sahibi yiyebilecek mi bilmem...:))))Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam hep birlikte yedik Dilek'ciğim :) ama dikiş makinasını, mankeni ve aksesuarları hatıra olarak sakladılar, onlar artık biblo :) Çok teşekkür ediyorum, bir dikiş makinası ne kadar eski yıllara götürdü değil mi :)

      Sil
  8. Nasıl bir sabır, nasıl bir aşk bu... Bu kadar ayrıntılı... Bence de gerçek bir sanat eseri... Kıyıp da yiyeceklere de afiyet olsun ;) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler Fincan Teyze :) Sevgilerimle.

      Sil
  9. Yine harikalar yaratmışsın Nergizciğim. Çok başarılı. Ellerine sağlık.
    Gülser teyzeye de sağlıklı yıllar diliyorum :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Şeniz'ciğim, sevgilerimle...

      Sil
  10. Ellerinize sağlık.. Harikasınız.. Çok güzel olmuş terzi pastası..

    YanıtlaSil
  11. Nefis bir şey bu. Cidden sanat esiri olmuş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Saadet hanım :) Sevgilerimle.

      Sil
  12. Muhteşem muhteşem ,muhteşem...Aklını ,gönlünü, emeklerine sağlık Nergis 'ciğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler Arzu hanımcığım :) Sevgilerimle.

      Sil
  13. kayın babam terzi ona böyle bir pasta yaptırsam inanılmaz olurdu ama nerdeee kim yapacak buralarda elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen her ilde çok güzel pastalar yapan butik pastacılar var eminim biraz araştırsanız bulabilirsiniz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  14. Sevgili Nergis,
    Detaylar o kadar ince düşünülüp çalışılmış ki, hayran kaldım. Her zaman olduğu gibi imzanı atmışsın. Şeker hamuru ile çalışmak ayrı bir ilgi alanı. Benim de çok keyif aldığım ve alaylı olarak egzersizlerle geliştirdiğim bir çalışma. Ellerine, yüreğine sağlık. Heyecanla yeni çalışmalarını bekliyorum. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker hamuruna şekil vermek, o ayrıntılarla uğraşmak gündemden uzaklaşmak istediğim bu günlerde gerçekten terapi gibi geliyor.Ben de alaylıyım ve bu alanda yapılanlara bakınca daha aşılacak çok mesafe var bence de :) Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...