30 Ekim 2015 Cuma

BUGÜN GÜNLERDEN KIRMIZI ETKİNLİĞİ


     Sevgili blogger arkadaşlarımız Sevilay, Ebru ve Rana hanımın düzenledikleri Bugün Günlerden Kırmızı etkinliğine davet edilince, ülke olarak üzüntülü günler geçirdiğimiz, gündemin bir türlü normale dönmediği uzun yaz günlerinden sonra arkadaşlarla buluşmak, bir arada olmak iyi gelir diye düşünmüştüm.Her şeyin çok özenle hazırlandığı, güne özel kutular içinde çikolatalar, kırmızı güller, herkesin kırmızılar giydiği güler yüzlü güzel kadınların katılımı ile güzel bir ortamda, güzel bir kahvaltı da bir araya gelmiştik. Günler öncesinden planlanan bu davetin olduğu tam o gün, o saatte Ankara'da da günlerden kırmızı, hatta kıpkırmızı olacağını nereden bilebilirdik ki :(  Yaz boyunca görüşemediğimiz arkadaşlarımızla bir arada kahvaltı edip, hasret giderirken ve katılan firmaların ürünleri hakkında bilgiler alırken, Ankara Katliamı bizim gündemimize de bomba gibi düştü. O saatten sonra Ankara'da yaşadığımız yıllarda hemen hemen her yürüyüşe Ankara Garı'ndan arkadaşlarıyla buluşarak başlamış olan benim için, etkinliğin son saatleri o anda orada olduğunu bildiğim pek çok arkadaşımdan haber almaya çalışarak geçti : ( 
     10 Ekim 2015 tarihinde saat 10.00 da Alsancak'ta ki Peximet'te yapılan etkinliğimize katılan firmalara ve verdikleri bilgilere teşekkürler...
Sponsor Firmalar :

PRİL VE AÇELYA AKKOYUN İLE İZMİRLİ BLOGGERLERİN BULUŞMASI

     Yıllardır evlerimizde kullandığımız Pril, Türkiye'yi il il gezerken ilk durak olarak seçtiği İzmir buluşmasına blogger arkadaşlarımla birlikte ben de davetliydim. Buluşma mekanı olarak seçtikleri Forum Bornova'da ki Midpoint'te, Pril'in marka yüzü Açelya Akkoyun ve Pril ekibi ile yediğimiz öğle yemeğinden sonra Pril ürünleri hakkında bilgi aldık ve deneyimlerimizi paylaştık.Yemekten sonra etkinlik Forum Bornova'da halka açık alanda yapılan eğlenceli yarışmalarla devam etti.Kazananlara çeşitli ödüller verildi.    
     Pril; gittiği şehirlerdeki kadınlarla, blog yazarları ile buluşuyor ve düzenlediği keyifli yarışmalara katılan kadınlar arasından önce şehrin en hamarat hanımını daha sonra da değişik illerden seçilenlerin katılımı ile İstanbul'da düzenlenen yarışma ile Türkiye'nin en hamarat Hanımını belirliyor.Bu serüveni (@PrilTurkiye) resmi instagram hesabından takip edip fotoğrafını  #enhamaratbenim hastagi ile paylaşarak Pril'den sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz.
     Bu etkinliği düzenleyen, Med Partners Ajansa, Müşteri Direktörü Müge Akay'a, yakından tanıma fırsatı bulduğumuz Açelya Akkoyun'a, Pril ekibine ve emeği geçen herkese teşekkürler...

10 Ekim 2015 Cumartesi

ÇERKEZ BÖREĞİ - VELİBAH

Çerkez böreği tarifi
Velibah tarifi
Velibah nasıl yapılır
Çerkez böreği nasıl yapılır
      Hayatımız rutin seyrinde giderken, birilerinin bir düğmeye basıvermesiyle birdenbire o çok eskilerde kaldığını sandığımız günlere geri dönüverdik :( Böyle sıkıntılı günlerde değil yemek paylaşımı, insanın canı yemek yemek bile istemezken ben de paylaşımlarıma ara vermiştim ama uzun zaman sonra da olsa; hafta sonu kahvaltısı için yapılışı çok kolay bir hamur işi tarifi paylaşmak istiyorum.Çerkez böreği de denilen, içine genellikle patatesli iç konularak yapılan velibahtı kahvaltılarda veya yanında ayranla bir öğün olarak herkesin seveceğini düşünüyorum.
Malzemeler:
  • 3, 5 su bardağı un 
  • 1, 5 su bardağı ılık su 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
İçine:
  • 3 - 4 adet haşlanmış patates 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber  
Üzerine:
  • Zeytinyağı veya tereyağı 
Yapılışı:
  • Patatesler haşlanıp, çatalla hiç pürüz kalmayıncaya kadar ezilir.
  • Kuru soğan incecik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Ezilmiş patatesler, kuru soğanlar, tuz ve karabiber karıştırılıp; iç hazırlanır.
  • Derin bir kabın içine un elenir.
  • İnstant maya, toz şeker ve tuz eklenir.
  • Ilık su kontrollü olarak eklenip, ele çok az yapışan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri sofra beziyle örtülür.
  • Sıcak bir ortamda hamur iki katı kabarana kadar yarım saat mayalanması beklenir.
  • Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Unlanmış tezgah üzerine alınan bezelere önce elle biraz bastırılıp, ortasına bir yemek kaşığı patatesli iç malzemesi konulur.
  • Hamur kenarlarından yukarıya doğru toparlanıp, kapatılır.
  • Kapanan kısımlar alta getirilip, üstlerine elle bastırılır. 
  • Bezeler istenen incelikte merdane ile açılır.
  • Bezeler yanmaz bir tavada veya sac üzerinde, iki tarafı çevrile çevrile yakmadan pişirilir.
  • İstenirse zeytinyağı veya tereyağ sürülerek dürüm yapılır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...