24 Şubat 2016 Çarşamba

ATOM MEZESİ

Atom tarifi
Atom nasıl yapılır
Atom mezesi tarifi
Kolay meze tarifleri
     İzmir'in en sevilen, en lezzetli mezelerinden Atom yada diğer bilinen adıyla Eroini süzme yoğurt üzerine birkaç tane kuru acı biberi yakmadan kavurarak çok kısa süre de yapabilirsiniz.Meze olarak yapılsa da, eğer acı seviyorsanız, günün her saatinde tüketebilirsiniz :)
Malzemeler: 
  • 6 adet kırmızı acı biber kurusu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 250 gram süzme yoğurt 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Süzme yoğurt çatalla iyice ezilerek, dövülmüş sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
  • Servis tabağına yayılır.
  • Kuru acı biberler iki üç parçaya bölünür.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada biberler yakmadan bir kaç defa çevrilip, kavrulur.
  • Tavada kavrulan acı biberler yağıyla birlikte yoğurdun üzerine dökülür.
  • Bekletmeden servis edilir.

26 yorum:

  1. yok aman bana çok acı geliyor :-(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acısız biberle de olur ama başka bir şey olur tabii ki :)

      Sil
  2. Güzel bir tarifmiş en kısa zamanda deniycez bakalım:)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor, tam bizim eve göre bir lezzet, Adanalılar severiz acıyı;))
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı Adana'dan sorulur, eminim seviyorsunuzdur :)

      Sil
  4. Oooooooffff oofff Nergis Hanım'cığııııımmm.... Harikasınız vallahi.... bir de sıcak ekmek yanına neyleyim baklavayı böreği... aci biber hem de kuru...eh bir de sarımsaklı yoğurt bayıldım ben bunaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selma hanımcığım.Aslında çok acı yiyemem ama bunu ben de çok seviyorum, pek çok şeye tercih edilir gerçekten :)

      Sil
  5. Acının en yakıştığı yer. Çok severim artık bütün meyhanelerde var neredeyse. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yapılışı kolay, hem de çok lezzetli olunca her yerde yapılıyordur.Çok teşekkürler İlhan bey.

      Sil
  6. Acı biberle aramız çok iyi olmasa da süzme yoğurda bayılırım. Atom mezesi görüntüsüyle iştah kabartıyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de çok acı yiyemiyorum ama sanki bu meze de acı çok hissedilmiyor gibi :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  7. offf diye diye yenir :) şifa olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, biraz öyle yeniyor gerçekten :)

      Sil
  8. Merhaba siteni çok beğendim, bende kendi blogumda bir çekiliş yapıyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil
  9. Muhteşem görünüyor, ekmekle dalasım geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke, teknoloji biraz daha gelişse de böyle bir olanak olsa değil mi :)

      Sil
  10. Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarışmalara katılmayı düşünmüyorum ama davetiniz için çok teşekkürler.

      Sil
  11. Mükemmel bi lezzet çok sık yaparım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılabilecek en kolay ve en lezzetli tariflerden :) Sizin de elinize sağlık.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...