8 Şubat 2016 Pazartesi

ETİMEK SALATASI

Etimek salatası tarifi 
Etimek salatası nasıl yapılır
Sebzeli etimek salatası tarifi
Yoğurtlu mayonezli etimek salatası nasıl yapılır
     Çay saatlerinde, akraba günlerinde genellikle börekler, tatlılar gibi biraz ağır kaçabilecek tarifler yaptığımızdan yediklerimizi biraz olsun dengeleyebilmek için daha hafif olan salata tariflerine de yer vermeye çalışıyorum. Bu salatayı genellikle bir paket etimekle yapsam da, bu defa çok kalabalık olunca büyük boy borcamın içinde arasına yoğurtlu karışım sürdüğüm iki kat etimek kullanarak yaptım.Miktarları ve kullanılan malzeme çeşitlerini renk uyumuna dikkat ederek biraz da göz kararı istediğiniz gibi değiştirerek hem sağlıklı, hem de rengarenk görüntülü bu salataya günlerinizde, çay saatlerinizde sofralarınızda yer verebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 1 paket Etimek 
  • 250 gram süzme yoğurt 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı mayonez 
  • Haşlanmış havuç  
  • Kornişon turşu 
  • Pancar turşusu 
  • Haşlanmış tane mısır 
  • Kırmızı sarı yeşil renklerde taze biber 
  • Sarımsak 
  • Dereotu veya Maydanoz 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Süzme yoğurt ve yoğurda gerekirse yoğurdun suyundan da biraz eklenip çatalla ezilerek, koyu kıvamda açılır.
  • Mayonez ve dövülmüş sarımsaklar da eklenip, karıştırılır.
  • Kullanacağınız kabın altına kaşığın tersi ile yoğurtlu karışımın birazı yayıldıktan sonra etimekler sıralanır. 
  • Etimeklerin üzerine kalan yoğurtlu mayonezli karışım düzgünce yayılıp, üzeri streç film ile kaplanarak en az üç saat buzdolabında etimeklerin yumuşaması için bekletilir.
  • Bu arada üst malzemesi olabildiğince minik küpler halinde doğranır.
  • Buzdolabından çıkartılan etimeklerin üzerine çapraz çapraz veya istenen şekilde sebzeler, turşular yayılır.
  • İncecik kıyılmış maydanoz veya dereotu ile kabın kenarları kapatılır.
  • Buzdolabında bekletilip, her etimek dilimi bir porsiyon olacak şekilde dilimlenerek servis edilir.

36 yorum:

  1. İlk fırsatta deniyeceğim.
    Müthiş bir görüntü ortaya çıkmış..
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerle .. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz, çok teşekkürler :)

      Sil
  2. İnanılmaz güzel görünüyor.. Etimeğin bu salatada nasıl bir tat aldığını merak ettim. Deneyip bakmak gerek..:) Ellerinize sağlık. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görsel olarak da, tat olarak da çok beğenilen bir salata ama bir deneyin derim :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. Harika bir tarif ve lezzet Nergiz hanımcım ellerinize sağlık. Sıklıkla yaparım bende ve üzerine haşlanmış yumurta serperim ;)
    Doyurucu bir salata, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın çok da doyurucu bir salata :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  4. Gerçekten çok kolay hem de göze hitap ediyor ellerinize sağlık

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tadından önce görüntüsü ilgi çekiyor :) çok teşekkürler

      Sil
  5. Elinize sağlık Nergis hanımcığım... salata değil tablo gibi görünüyor harika ... ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler Selma hanımcığım, sevgiler.

      Sil
  6. ayy çok pratik ve lezzetli bir salataya benziyor
    ellerinize sağlık görsel olarak da harika

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor, tam da öğle vakti oldu mu şimdi bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında her vakitte olur ama keşke yakın olsaydık :) Teşekkürler

      Sil
  8. Nefis görünüyor. Salataların gönlümde ayrı bir yeri var zaten.:)
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir salata için ayrıca çok da doyurucu :) Teşekkür ediyorum Şeniz'ciğim, sevgiler.

      Sil
  9. Rengarenk :) Ellerinize Sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de renkleri seviyorsunuz demek ki :) Teşekkürler.

      Sil
  10. ne güzel bir süsleme olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ne güzel bir süsleme olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık :) Görüntü harika :))

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Nergis, ne kadar hafif ve lezzetli bir tarif olmuş. Okumadan önce, etimekler kıtır kıtır kalır mı arada, muntazam kesilir mi? Diye düşünmüştüm ama okuyunca anlafım, buzdolabındaki bekleme süresinde, yoğurdun nemi ile yumuşayacağını.:) ellerine sağlık. Tam benlik ilk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etimekler o kadar yumuşuyor ki, bambaşka bir şey oluyor :) Umarım deneyince de beğenirsin Nilgün'cüğüm , sevgiler.

      Sil
  14. Enfes görünüyor, kızımın doğum gününde bundan yapmalaıyım. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de normalde bir paket etimekle yapıyordum,akraba gününe olunca biraz fazla yaptım.Kalabalık servisler için de çok uygun bir tarif aslında.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  15. Ne güzel rengarenk bir salata olmuş.

    YanıtlaSil
  16. Üst malzemenin görüntüsüne bayıldım.Gerçekten çok çekici olmuş.En kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle renkler cezbediyor değil mi ama tadı da güzel :)

      Sil
  17. Selam,
    Renkli renkli ne hoş olmuş, Emeğinize ve Elinize sağlık...
    Beklerim:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Ayy bu nasıl bir şey resmen tablo gibi, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Ben çapraz çapraz yaptım, siz aynı malzemeleri kullanarak farklı tablolar yapabilirsiniz :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...