12 Şubat 2016 Cuma

GONCA GÜL BÖREK

Gonca gül börek tarifi
Gonca gül börek nasıl yapılır
Hazır yufkadan börek tarifi

     Hazır yufka ile yapılabilecek börekler arasında, yapılışı en kolay ve en güzel görüneni gonca gül börektir sanıyorum. Bu böreğin piştikten sonra çıtır çıtır olması ve hazırlık aşamasında yırtılmaması için mümkün olduğunca taze ve ince açılmış yufka ile yapılması gerekiyor. Ben bu börekler için; lorlu patatesli karışık iç malzemesi hazırlayıp, kullandım ama sadece peynirli, lorlu, patatesli hatta kıymalı olarak da yapabilirsiniz. Böreklerin üzerine daha çıtır olmaları için kalan zeytinyağını fırçayla sürdüm. Siz daha yumuşak börekler seviyorsanız, yumurta sarısını çok az zeytinyağı ile karıştırarak böreklerinizin üzerine sürebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet hazır yufka 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 150 gram kadar kaşar loru 
  • 3 adet haşlanmış patates 
  • Maydanoz 
  • Kırmızı pul biber 

Yapılışı:

  • Haşlanmış patatesler iyice ezilip, lor ve incecik kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
  • Biraz pul biber ve gerekiyorsa tuz eklenir.
  • Yufkalar dörde bölünür.
  • Yufkalara zeytinyağı fırça ile sürülür.
  • Her çeyrek yufkanın tam ortasından üç parmağımızla tutulup, aynı yöne doğru çevrilir.
  • Ortasına hazırlanan iç malzemesinden bir yemek kaşığı konulur.
  • Çevrilen yöne doğru yufkalar iç malzemesini örtecek şekilde kapatılır.
  • Kapatılan alt kısım üste gelecek şekilde dikkatlice şeklini bozmadan ters çevrilir.
  • Fırın tepsisine börekler sıralanıp, üzerine kalan zeytinyağı fırçayla sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

36 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ,büzgülü börekten sonra terciihim bu teknik olacak bundan böyle...Emeklerine sağlık Nergiz 'ciğim ,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu Sarıyer'ciğim yapılışı gördüğünüz gibi çok kolay ve akılda kalıcı :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  2. Bu aralar blogların favori böreği sanırım. Ellerine sağlık Nergisciğim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mine'ciğim, yaz boyu paylaşım yapmayınca benim ki biraz gecikti ama haklısın böreklerin, kurabiyelerin de modası var :)

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Yufka olsaydı hemen yapardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de kolay gelsin :) Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Harıkaaaaaa ellerinize sağlık Nergiz hanımcığım... çok gördüm bu aralar bu börekten ama sizinkiler gerçekten çok muntazam gül gibi olmuş... ben de denemek istiyorum bi ara artık gonca gül mü olur yaban gülü mü paylaşınca notumu verin:)) sevgiler... (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısınız Selma hanımcığım, not vermek benim ne haddime :) ama bakarsınız çok güzel olur yada siz de gonca gül yerine yaban gülleri diye bir börek modası başlatırsınız :)

      Sil
  5. görüntü sunumu çok beğendim canım.hem kolay hem şık.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kolaylığına rağmen görüntüsü güzel oluyor :) Sevgilerimle

      Sil
  6. Süper görünüyor...Eminim lezzeti de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıtır çıtır güzel bir börek, lezzeti de iç malzemesi seçimi ile yapanın zevkine kalmış :) Çok teşekkürler.

      Sil
  7. Hem göze hem mideye bu börekler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle audrey :) çok teşekkürler.

      Sil
  8. Bende hazır yufkadan gül böreği yaparım ama asla bunun gibi al benili olmaz. O nasıl bir gül yapımı ,maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum ama bu gül böreği değil, gonca gül böreği :) Bence yapılış aşamalarıyla bir de bunu deneyin derim.Sevgilerimle.

      Sil
  9. Nergizciğim bir çok kişi yaptı ve bu yapanların içinde biride benim ama bu kadar güzelini hiç görmedim.Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teveccühünüz Gülten hanımcığım :) Çok çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  10. Olsa da yesek. Nasıl da güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce ve taze yufka bulduktan sonra yapması gerçekten çok kolay, ne zaman isterseniz :)

      Sil
  11. Merhabalar,
    Çok güzel görünüyor, Elinize sağlık...
    Bu arada ben üyenizim, sizi de beklerim bloğuma ziyarete ve katılırsanız mutlu olurum:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, gelirim tabii :)

      Sil
  12. Ne kadar güzel görünüyorlar. Çok şık.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim...
    http://modadusleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, uğrarım tabii :)

      Sil
  14. Görüntüsüne bayıldım.İlk fırsatta deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım tadını da beğenirsiniz :)

      Sil
  15. İnsan bunları yemeye kıyamaz ama (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersi çıtırlığı gitmeden yemek için biraz acele ettik bile diyebilirim :)

      Sil
  16. Şahane bir görüntü . Dolapta da yufka var . Bana güzel bir fikir verdin . Ellerine saglık Can'ım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yufkaların ince açılmış ve tazeyse hemen dene Saniye'ciğim :) Sana da kolay gelsin, umarım beğenirsin.Sevgilerimle.

      Sil
  17. her görselin gibi nergismevsimi farkı
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Susam Çörekotu'm, hiç birimizin elleri dert görmesin :) Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...