10 Şubat 2016 Çarşamba

KEREVİZ DOLMASI

Zeytinyağlı kereviz dolması tarifi
Kereviz dolması nasıl yapılır
Garnitürlü kereviz dolması tarifi
     Kereviz sevmeyenlerin bile severek yediği bu dolma için, ben üç adet büyük boy kerevizi ikiye bölerek kullandım.Sizin kullanacağınız kerevizler küçükse sayıyı kişi sayısına göre arttırıp, kerevizlerin üzerinden kapak kesip, içlerini oyarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet büyük boy kereviz 
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 çay bardağı dolusu haşlanmış bezelye 
  • Bir kaç dal taze kereviz yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kerevizler soyulup, iki parçaya bölünür.
  • Limonla ovulup, limonlu suda 10-15 dakika kadar haşlanır.
  • Kerevizlerin ortası oyulup, çanak şekline getirilir.
  • Kurusoğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Havuç ve patatesler zar şeklinde doğranır.
  • Havuçlar, patatesler, önceden haşlanmış bezelyeler, taze kereviz yaprakları, tuz ve karabiberi de eklenip, biraz diri kalacak şekilde kavrulur.
  • Kavrulan sebzeler kereviz çanaklarının içine paylaştırılır.
  • Sıcak su ve zeytinyağı da eklenip, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Ocaktan alınıp, ılık olarak servis edilir.

27 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim. Çok da güzel görünüyor. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, kerevizin sevmeyeni o kadar çok ki :) Teşekkürler.

      Sil
  3. Kerevizi çok severim ama dolmasını yiç yapmadım. İlk misafirime yapayım bari :) ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Bu halini daha çok seveceksiniz diye düşünüyorum.Sevgiler.

      Sil
  4. Nasıl canım istedi;) Ben doğumuma kadar sizi ziyaret etmesem mi acaba;)) Şaka bir yana ellerinize sağlık cok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretleri doğumdan sonraya bırakalım bence de, nasılsa az kaldı değil mi :) Çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  5. Ben kereviz dolmasını iç bakla ise daha çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enginarı iç baklalı yaparız ama kereviz dolmasının da iç bakla ile yapıldığını bilmiyordum.

      Sil
  6. enginar görünümlü kereviz, nefisss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bakışta enginara çok benziyor değil mi :)

      Sil
  7. çok severim ve mevsimi de değil ama çok canım çekti :)
    konservesini yapayım bari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerevizin en bol olduğu zamanlardayız ama acaba siz fotoğraftan enginara mı benzettiniz? Konserveden yapayım diye yazınca öyle düşündüm, gerçi İzmir'de enginar mevsimi de başladı :) Sevgilerimle.

      Sil
  8. iLK defa görüyorum. Enginara çok benzettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu görüntüsüyle enginara benziyor gerçekten :)

      Sil
  9. Kerevizi çok seviyorum ablacığım, ama dolmasını hiç yapmadım, eminim nefistir, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de böyle dene Sibel'ciğim :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  10. bir tarif kitabı vardı oradan bakarak yapmıştım ama kerevizler haşlanmıyordu ve doğal olarak ortasını oymak çok zor oldu ama tadı mükemmeldi elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ilk zamanlar ben de haşlamadan yapıyordum ama dediğiniz gibi muntazam olarak ortasını oymak o haliyle mümkün olmadığından böylesi daha kolay oluyor :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  11. Ben de kerevizin bu tarz yapılışını seviyorum, Elinize sağlık...
    Beklerim:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Çok severim ama dolmasını hiç yememiştim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu halini de seveceğinizi düşünüyorum :)

      Sil
    2. Bu halini de seveceğinizi düşünüyorum :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...