2 Mart 2016 Çarşamba

BALKABAĞI ÇORBASI

Bal kabağı çorbası tarifi
Sütlü bal kabağı çorbası nasıl yapılır
Taze zencefilli bal kabağı çorbası tarifi
     Eskiden sadece tatlısını ve böreğini yaptığımız bal kabağı, hemen her tarife uyum sağlayınca değişik şekillerde sofralarımızda yerini alıyor :) Bal kabağı tatlısı, bal kabağı böreği, bal kabağı lokumu, bal kabağı reçeli, bal kabaklı pasta, bal kabaklı rulo kurabiye ve bal kabaklı kurabiye olarak yaptıklarımı daha önce paylaşmama rağmen, her kış bir kaç defa yaptığım bu tatlımsı şifa çorbasını paylaşmamışım. Genellikle süt kreması eklenerek yapılan bu çorbayı ben krema yerine istediğim kıvamı alıncaya kadar süt ekleyerek yapıyorum.
Malzemeler:
  • 500 gram bal kabağı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 su bardağı süt 
  • 3 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil 
  • Yarım çay bardağı kabak çekirdeği 
  • Tane karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kuru soğan  incecik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Rendelenmiş bal kabakları da eklenip, karamelize oluncaya kadar yağda çevrilir.
  • Çorbanın suyu ve istenen kıvama gelinceye kadar süt eklenerek pişirilir.
  • Rendelenmiş taze zencefil, tane karabiberler ve tuzu da eklenip, blender ile iyice parçalanır.
  • İstenirse üzerine kabak çekirdeklerinden de eklenerek, sıcak servis edilir.

22 yorum:

  1. Yine hiç tatmadığım bir tarif vermişsiniz:) Ellerinize sağlık..
    Sizi mimledim, bloguma bakar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir çorba, değişik tarifleri seviyorum herhalde :) Bloğuna da hemen geliyorum, sorular çok zor değildir umarım :) Sevgilerimle.

      Sil
  2. Börek ve tatlısı dışın da farklı bir tarifini uygulamadım ama çorbasının tadına Ender Saraçoğlu'nun İzmir'de ki etkinliğin de tatmıştım hiç fena değildi ama benimkilere bunu içirebilmek biraz zor:)Ellerine sağlık canım kabak çekirdekleri çok hoş ,yakışmış .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi eskiden sadece tatlısını ve böreğini yapardık ama değişik tatlar da denemek lazım, belki ev halkı da beğenir Hatice'ciğim.Sevgilerimle.

      Sil
  3. Benim de çok sevdiğim çorbalardan biridir. Şifa dolu. Kimisi tatlımsı olduğu için sevmez ama bu özelliği beni daha çok çekiyor.
    Ellerine sağlık, kabak çekirdekleri ile de çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik bir lezzet değil mi :) Çok teşekkür ederim, size de afiyet olsun.Sevgiler.

      Sil
  4. besleyici corba :) ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.İçinde krema yerine süt olunca, kalorisi azalıp besleyiciliği artmıştır diye düşünüyorum.

      Sil
  5. Harika. Ellerinize sağlık.
    birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
  6. Üzerine kabak çekirdeklerini ekleyince ne kadar güzel olmuş :) tatlısı şahane olduğuna göre çorbası da mükemmel olmuştur :)) ellerinize sağlık ^^

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştığımız çorbalara göre biraz daha tatlımsı bir lezzet ama biz sevdik, çok teşekkürler.

      Sil
  7. Elinize sağlık, tadını merak ettim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyurun Aslı hanımcığım, beraber olsun :)

      Sil
  8. Daha önce hiç duymamıştım ellerinize sağlık tadını merak ettim deniycez mutlaka:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tadını da beğenirsiniz, size de kolay gelsin.Sevgilerimle.

      Sil
  9. Ayyy nasılda lezzetli görünüyor o öyle :)) hiç denemedim balkabağı çorbasını :) ellerinize sağlık
    Takibe aldım sizi, banada beklerim :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...