6 Mart 2016 Pazar

PORTAKALLI CHEESECAKE

Portakallı cheesecake tarifi
Portakallı cheeseceake nasıl yapılır
Portakallı sos tarifi
Portakal soslu cheesecake tarifi
     Tezgahlardaki son portakallar bitmeden önce cheesecakelerde, kurabiyelerde yada öylece tatlı olarak tüketebileceğiniz portakallı sos ve bu sosu kullanarak portakallı cheesecake yapmak isterseniz, bence portakalların son günlerindeyiz :) Siz de portakallı lezzetleri seviyorsanız; en azından sosunu şimdiden yapıp, daha sonra kullanmak için el altında bulundurabilirsiniz.Cheesecake üzerini portakal dilimleriyle süsleyebilir yada sadece portakal sosu da dökebilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 20-25 adet kedidili bisküvi 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 su bardağı portakal suyu 

Kreması: 
  • 200 gram labne peynir 
  • 100 gram tereyağı
  • 4 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya 
  • 150 gram tatlı lor 
Portakallı sos:
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 çay kaşığı tereyağı 
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi 
Yapılışı: 
  • Portakalların suyu sıkılıp, süzülür.
  • Rendenin ince gözüyle portakal kabukları rendelenip, eklenir.
  • Toz şeker, nişasta, yumurtanın sarısı da eklenip, karıştıra karıştıra pişirilir.
  • Piştikten sonra ocaktan alınıp, tereyağ eklenerek mikserle karıştırılır.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, daha sonra kullanmak için bekletilir.
  • Kedidili bisküviler kalıp yüksekliğinde bıçakla kesilir.
  • Portakal suyuna batırılıp hemen çıkartılarak, kalıp çevresine yan yana dizilir.
  • Bisküvilerden kalanlar taban oluşturacak şekilde kalıbın dibine sıralanır.
  • Derin bir tencereye konulan elenmiş un ve toz şekerin üzerine, topaklanmaması için el çırpıcısı ile sürekli karıştırılarak azar azar süt eklenir.
  • Ocaktan indirmeye yakın portakal kabuğu rendesi ve tereyağı da eklenip, iyice karıştırılarak pişirilir.
  • Soğuyunca labne peyniri, tatlı lor ve vanilya eklenip mikserle bir kaç defa iyice karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıba sıralanmış kedidili bisküvilerin arasına dökülüp, kaşığın tersi ile üzeri düzleştirilir.
  • İstenirse portakal dilimleri ince ince dilimlenip üzerine dizilir.
  • Buzdolabında bekletilen portakallı sos da üzerine yayılıp, bir kaç saat daha buzdolabında bekletilerek servis edilir.

38 yorum:

  1. harika bir sunum ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. elinize saglık muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
  4. Sunum mükemmel, eminim lezzet de öyledir;) Elleriniz dert görmesin sizin. Ben bunu da denerim kesinlikle;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakal cennetindesiniz, denenmez mi :) Hiç birimizin elleri dert görmesin canım, çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  5. Gerçekten harika olmuş, Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler Birgül hanımcığım, sevgilerimle.

      Sil
  6. Ay ay bayıldım ya. nE GÜZEL VE EMİNİM LEZZETLİ. sEVGİLER. eLİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Nilgün hanımcığım, sevgiler.

      Sil
  7. Çok lezzetli görünüyor :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Pasta nefis olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Enfes görünüyor, kesinlikle denenmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) En azından portakallar bitmeden portakal sosunu yapabilirsiniz.

      Sil
  10. Çok güzel görünüyor.Fırsat yaratıp denemeli hemen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de henüz portakallar bitmeden deneyebilirsiniz :) Teşekkürler.

      Sil
  11. Bu nasıl bir renktir bayıldım..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengine biraz da fotoğrafı gün ışığında çekmenin faydası oldu sanıyorum :) Teşekkür ediyorum.

      Sil
  12. Şahane görünüyor. Çok severim portakallı tatları. Bu sosun da nefis olduğunu düşünüyorum, çok yakışmış cheesecake tarifine. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Bu sosun limonlusu da, portakallısı da çok güzel ve çok farklı yerlerde kullanılabiliyor, hiç bir şey olmasa o haliyle bile tatlı niyetine yenilebiliyor :)

      Sil
  13. Görüntü müthiş, ellerinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  14. Portakallı cheesecake denemedim ama frambuazlıya bayılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sanırım cheesecake'e bayılıyorum :)

      Sil
  15. Sunum harika her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler audrey :) Sevgiler.

      Sil
  16. Sunum on numara :) Limonlusunu hiç sevmem ama portakallı tam benlik ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limonlusu da çok güzel olur ferah ferah ama size portakallı ikram edelim o zaman :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  17. Bir dilim alp kaçıyorum. harika görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, afiyet olsun :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...