1 Kasım 2016 Salı

GÜVEM ŞERBETİ

Güvem şerbeti tarifi
Güvem eriği şerbeti nasıl yapılır
Çakal eriği tarifi
Çakal eriği şerbeti nasıl yapılır
     Pazara gittiğimde; köylü kadınların kendi ürettiklerini veya topladıkları yabani otları, mantarları sattıkları bölümler her zaman ilk baktığım, tercih ettiğim yerlerdendir. Kaz dağlarından gelen köylülerin getirdikleri ürünler de çoğu zaman başka yerlerde bulunması zor ve çok doğal ürünler olduğundan yaz boyunca özellikle onların geldikleri pazarları kaçırmamaya çalışıyorum. Bizim güvem dediğimiz, çakal eriği de denilen bu yabani meyveleri de görünce kaçırmayıp, pek çok faydası olan bu meyvenin şerbetini ve reçelini yaptım.
Malzemeler:
  • 2 su bardağı dolusu güvem eriği 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 8 su bardağı su
  • 4-5 adet karanfil 
  • Bir kaç parça limon tuzu
Yapılışı: 
  • Güvem eriklerinin yaprakları, dalları temizlenir.
  • İyice yıkanıp, süzülür.
  • Derin bir tencereye güvemlerin üzerini geçecek kadar su konulur.
  • Güvemler yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Limon tuzu eklenip, karıştırılır, ocaktan alınır.
  • Soğuyunca önce süzgeçten geçirilir sonra da tülbentten süzülür.
  • Üzerine içme suyu eklenip, karıştırılır.
  • İstenirse meyvelerin bir kısmı dondurulup, şerbetin içine buz yerine atılabilir.

12 yorum:

  1. Pazarlarda benim de ilk baktığım yerler genelde ot çeşitlerinin, mantarların olduğu tezgahlardır :)) Domuz eriği derler bizim orada da bunlara. Rengi ne kadar güzel çıkmış.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakal, domuz gibi yabani hayvanlar da bu eriği seviyor mu acaba neden bu isimler verilmiş :) Rengi çok güzel oluyor gerçekten, çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  2. bilokuma bi baksana amaaa yaaaaa :)

    YanıtlaSil

  3. Deeptoneden geldim ☺blogunuz güzelmiş takibe aldım okuugit.blogspot.com.tr ben de bloguma beklerim ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz ben de gelirim tabii :)

      Sil
  4. Merhaba Nergis hanım, şerbetiniz çok güzel görünüyor, rengide çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ege de pazarlar gerçekten çok daha başka oluyor, Egeye has otların çeşitliliği de ayrı bir güzel 😊. Bir İzmir'li olarak sizi tanıdığıma çok nemnun oldum sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Zehra hanım, bence de Egenin pazarları başka hiç bir yerde yok :) Sevgilerimle.

      Sil
  5. Az önce Deep Tone'un sayfasından öğrendim ve geldim. Tarifler de resimler de çok güzel. Dolayısıyla takibimdesiniz. Merhaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, her zaman beklerim :)

      Sil
  6. deep sizden bahsetmiş yazısında bende uğrayıp bir selam vermek istedim. şerbetlerin hepsi çok leziz görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, uğramakla ne iyi etmişsiniz :) Ben gazlı içeceklerden vazgeçip, yerine şerbetlerimize dönmeliyiz diye düşünüyorum.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...