14 Kasım 2016 Pazartesi

PALAMUT TAVA

Palamut tava tarifi
Palamut tava nasıl yapılır
Balık yemekleri
Palamut tava
     Palamut balığı yağlı bir balık olduğundan tavası pek önerilmese de, ben çok az yağladığım yapışmaz bir balık tavasında önlü arkalı çevirerek pişirdiğim için hiç yağ çekmeden ızgara palamut kadar hafif lezzette oluyor ama siz isterseniz bu balığı ızgarada yada fırın tepsisine dizerek pişirebilir veya pilakisini de yapabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 1 adet palamut balığı 
  • 1 su bardağı kadar un 
  • Tuz 
  • Zeytinyağı

Yapılışı:
  • Ayıklanıp, dilimlenmiş palamut balıkları iyice yıkanır.
  • Kağıt havlu serilmiş tepside  fazla suyu alınıp, kurulanır. 
  • Balıkların iki tarafı da tuzlanıp, una bulanır.
  • Tavaya çok az zeytinyağı konulup, kızdırılır.
  • Fazla unu silkelenen balıklar önlü arkalı çevrilerek iyice kızartılır.
  • Sıcak servis edilir.

2 yorum:

  1. of canım balık çektiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki palamut halen bol miktarda var, bir sonrakine haber vereyim :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...