7 Aralık 2016 Çarşamba

PATLICAN REÇELİ

Patlıcan reçeli tarifi
Patlıcan reçeli nasıl yapılır
     İlk patlıcan reçelini seksenli yıllarda Antalya'da raflar dolusu çeşit çeşit reçel satan bir dükkanda görüp, o yıllarda sadece geleneksel reçellerimizi yaptığımdan patlıcandan reçel olmasına çok şaşırmıştım.Değişik reçel denemelerim arasında sıra bir türlü patlıcan reçeline gelmemişti ki, geçtiğimiz hafta kırağı vuracak korkusuyla dalından kopartılıp getirilmiş, minicik nerede ise başparmağım kadar olmayan patlıcanları görünce artık yapmalıyım diye düşündüm.
Malzemeler:
  • 300 gram soyulmuş minik patlıcan 
  • 4 su bardağı su 
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 1 adet tarçın çubuğu 
  • 15 adet karanfil 
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Patlıcanlar sapları kalacak şekilde soyulur.
  • Acı suyunun çıkması için, üzerine ağırlık yapacak tabak gibi bir şey konularak suyun içinde bir gece bekletilir.
  • Acı suyu döküldükten sonra 1 çay kaşığı limontuzu eklenmiş kaynayan suya atılıp, kısık ateşte 15 dakika kadar haşlanır.
  • Sudan çıkarılan patlıcanlar elimizle sıkılıp, fazla suyu alınır.
  • Başka bir tencerede su ve şeker kaynatılır.
  • Patlıcanlar eklenerek reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
  • Koyulaşan şerbete limon suyu da eklenip, bir iki taşım sonra ocaktan alınır.

6 yorum:

  1. Harika görünüyor... Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Tadını merak ettim. Gerçi Bozcaada'nın domates reçelindeki tat müthişti. Domates olduğunu bilmesek anlamazdık. Patlıcan da sanırım o kıvamda bir lezzete kavuşuyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç olmaz dediğimiz sebzeler bile bambaşka bir lezzet oluyor gerçekten :) çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. ilginç bir tarifmiş doğrusu. tadını da merak ettim. ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanla bir ilgisi yok diyebilirim :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...