31 Ocak 2017 Salı

MANTI ÇORBASI

Mantı çorbası tarifi
Mantı çorbası nasıl yapılır
     Kış aylarında nerede ise öğün yerine geçebilecek bu çorbayı kendi açtığınız hamurdan mantı yaparak veya vaktiniz yoksa hazır aldığınız mantılarla da yapabilirsiniz.Biz de et yenilmediğinden, soyalı mantıyı da çorba için kullanmaya gerek duymadığımdan A101 marketlerde satıldığını gördüğüm içi boş Çorum mantısı kullanıyorum. Çorum mantısı hem her zaman elimin altında hazırda oluyor hem de çorbaya katılmaya uygun, o kadar minik minik kapatılmış ki, kendim yapsam bu kadar uğraşmam sanıyorum. 😃
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı mantı 
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 7 su bardağı sıcak su    

Yapılışı:
  • Tencerede tuzlu suda mantılar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Derin bir tencerede zeytinyağında domates salçası kavrulur.
  • Un da eklenip, biraz kavrulur.
  • Mantılar haşlama suyuyla birlikte tencereye dökülür.
  • Haşlanmış nohutlar da eklenip, çorba kıvamını alana kadar kaynatılır.
  • En son kuru nane de eklenip, sıcak servis edilir.

4 yorum:

  1. Canım eline sağlık ne hoş bir tarif keşke Çorum Mantısının içi boş olmasaymış ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında içi dolu veya soya kıymalı mantı bulmak kolay da içi boş olana rastlayınca sevindim, çünkü bizim evde et yenilmediğinden mantıyı kendim açıp yapıyordum.Bu mantı bizim çorbalar için çok pratik oldu ama isterseniz kıymalı mantı da kullanabilirsiniz.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. ohh miss elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...