24 Şubat 2017 Cuma

BELUGA ( SİYAH MERCİMEK ) SALATASI


Beluga mercimek salatası tarifi
Beluga mercimek salatası nasıl yapılır
Siyah mercimek salatası tarifi
Kara mercimek salatası nasıl yapılır
     Bu gün istek üzerine kalabalık arşivimde epey aradıktan sonra bulduğum bu salatayı bir daha kaybetmeden paylaşayım diye düşündüm :) En son akraba günümüz için yaptığım bu salatayı siz de toplantılarınız için tercih edebilir yada daha az yapmak isterseniz malzeme miktarlarını azaltabilirsiniz.Ben ölçü verdim ama aslında bu tarz salatalarda kullanacağınız malzeme ve miktarı biraz da sizin damak zevkinize kalıyor yani salatanın beluga mercimek ve köftelik bulgur gibi ana malzemelerini değiştirmeden, uyacağını düşündüğünüz başka malzemeler ekleyebilir veya sevmediklerinizden bazılarını çıkarabilirsiniz. Siyah beluga mercimek, köftelik bulgur, minik minik doğradığınız diğer malzemeler, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzunu ekledikten sonra salatayı karıştırıp, bekletebilirsiniz. Yeşillikleri de vitaminlerini kaybedip pörsümemeleri için önceden sosunu çekmiş olan salataya servise yakın ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı beluga mercimeği ( siyah mercimek ) 
  • Yarım su bardağı ince köftelik bulgur 
  • 1 demet roka 
  • 1 demet tere 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 1 adet sarı biber 
  • 3 adet yeşil sivri biber  
  • 5 adet taze soğan 
  • 1 su bardağı nar tanesi 
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır 
  • 1 su bardağı minik küp doğranmış havuç  
  • 1 su bardağı minik küp doğranmış kornişon turşu 
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz 
  • Yarım çay bardağı küçük boy kapari 
Sosu: 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • Tuz
Yapılışı:

  • Siyah mercimek iyice yıkanıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ile biraz diri kalacak şekilde püre olmadan haşlanır.
  • Soğuk sudan geçirilip, kara suyu dökülüp, süzülür.
  • Başka bir kap içinde ince köftelik bulgurun üzerine sıcak su gezdirilerek kabarması beklenir.
  • Kırmızı, sarı,yeşil biberler,havuç, taze soğan ve kornişon turşular mümkün olduğunca küçük küçük doğranır.
  • Roka, tere ve maydanozdan elimizle küçük küçük parçalar kopartılır.
  • Büyük ve derin bir kabın içine alınan malzemeler soğumuş siyah mercimek ve soğumuş köftelik bulgurla karıştırılır.
  • Haşlanmış mısır, ayıklanmış nar taneleri, irice dövülmüş ceviz ve kapariler de eklenir.
  • Sos kabında zeytinyağı, limon suyu, tuz ve nar ekşisi karıştırılıp salataya dökülüp iyice karıştırılır.
  • Servisi hemen yapmayacaksanız tere, roka, maydanoz ve taze soğanı hazır halde bekletip, servise yakın bir saatte kaseye ekleyip, karıştırabilirsiniz.

2 yorum:

  1. İçerik zengin bir salata eline sağlık lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerik zengin ama aynı zamanda esnek yani olmayan bazı malzemeleri eklemeyebilirsiniz.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...