27 Mart 2017 Pazartesi

TALÇİNA ( KURU DOMATES EZMESİ )

Talçina tarifi
Talçina nasıl yapılır
Kuru domates ezmesi tarifi
Kuru domates ezmesi nasıl yapılır

     Havalar ısınmaya başladığına göre, yazdan hazırladığımız kurutmalıkları kullanıp yenilerine yer açmaya başlayabiliriz :) Kurutulmuş domateslerden, biberlerden en az tazeleri kadar hatta çoğu zaman tazesinden daha çok tercih edilen lezzette mezeler hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 20 adet kurutulmuş domates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
Yapılışı:
  • Kurutulmuş domatesler iyice yıkanır.
  • Tencereye alınan kurutulmuş domateslerin üzerine sıcak su dökülür.
  • Gerekirse, kısık ateşte yumuşayana kadar biraz pişirilir.
  • Domateslere pişirme suyundan yarım çay bardağı kadar eklenerek, mutfak robotunda püre haline gelene kadar parçalanır.
  • Zeytinyağında pul biber yakmadan çevrilip, domateslere eklenerek karıştırılır.
  • Süzme yoğurda biraz su eklenerek inceltilip, dövülmüş sarımsak eklenir.
  • Servis tabağına alınan domateslerin üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ve biberli yağ dökülerek servis edilir.

2 yorum:

  1. elinize sağlık çok farklı bir lezzet olmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kurutulmuş sebzeleri seviyorsanız beğeneceğinizi umuyorum, hem de çok az malzemeli ve pratik bir tarif :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...