28 Aralık 2017 Perşembe

MUTABBAL ( MÜTEBBEL )

Mutabbal tarifi
Mütebbel tarifi
Patlıcanlı humus tarifi
Patlıcanlı humus nasıl yapılır
     Mutabbal adından  da anlaşılacağı üzere Arap ve Filistin mutfağına aitmiş, yapılışı ve lezzeti humusu andırsa da közlenmiş patlıcanın eklendiği her şey gibi ayrı bir lezzete ulaşıyor :) Diğer pek çok meze gibi bunu da kızarmış ekmek üzerine sürerek veya cipslerin yanına dip sos olarak da kullanabilirsiniz.
Malzemeler: 

  • 2-3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı tahin 
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz 


Yapılışı:

  • Patlıcanlar yıkanıp, kurulanıp közlenir.
  • Sıcakken kabukları soyulup, doğranır.
  • Haşlanmış nohutların kabukları soyulur.
  • Sarımsaklar ezilir.
  • Kuru nane ve zeytinyağı hariç malzemelerin hepsi karıştırılıp, mutfak robotunda parçalanarak püre haline getirilir.
  • Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kuru nane ve zeytinyağı gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...