27 Aralık 2017 Çarşamba

SOSİSLİ MİLFÖY

Sosisli milföy böreği tarifi
Vegan sosisli milföy çubuğu nasıl yapılır
Vegan börek tarifi
Vegan sosis
     İnternette uzun zamandır gördüğüm yapılışı çok kolay bu çubukları biz sosis yemediğimiz, oğlumuzda vegan olduğu için bu güne kadar yapmamıştım. Oğlum vegan sosis alıp gelince, hem ona değişiklik olması için hem de benim arşivimde bulunması için yapayım diye düşündüm. Milföylü sosis dilimlerinin bir kaç tanesini çöp şişe veya tek tek kürdana takarak yeni yıl sofralarınız için bu çok pratik ve doyurucu atıştırmalıklardan yapabilirsiniz.
Malzemeler: 

  • 1 paket sosis (vegan sosis kullandım)
  • 1 paket milföy hamuru 
  • Çöp şiş veya kürdan 


Yapılışı:

  • Milföy hamuru tezgah üzerine çıkarılıp, biraz yumuşaması beklenir.
  • Hamurun içine bir tane sosis konulup sıkıca sarılır.
  • Bir iki parmak kalınlığında bıçakla kesilir.
  • Kesilen parçalar yan yana çöp şişe veya tek tek kürdana geçirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • İstenirse üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir.

6 yorum:

  1. Nergis hanım selamlar, Ben hep yufkayla ve normal sosisle yapıyordum daha küçük görünüyor du.Ama şimdi milfoy kat kat açılmış ve vegan sosisden dolayı daha kalın ve güzel görünüyor.Milfoylu ve vegan sosisli halini deneyecegim.Bu görüntü daha çok hoşuma gitti.Ellerinize sağlık sosis alıp yarın hafta sonu çocuklar evde deneyecegim.Sevgiler BERAY...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milföy hamuru ile daha kolay ve güzel görünüyor gerçekten ama Türkiye'de vegan sosis bulmak biraz zor zaten vegan değilseniz gerek de yok normal sosislerle yapsanız da olur.Yufka ile yaparsanız biraz daha şık görünen böyle de bir tarif var hatırlatmak isterim.Benden de sevgiler :)
      http://nergismevsimi.blogspot.com.tr/2012/12/sosisli-kurdan-borek.html

      Sil
  2. Nergis hanım bugün markette epey bakindim bulamadim zaten burda olmadığını da bilmiyordum açıkçası çok arandım:)diğer tarifinizi daha önce görmüştüm zaten çok hoşuma gitmişti ama normal sosisleri milfoye sararak yapsak da olur herhalde kızım resmini gördü çok beğendi cunki yarın sabaha kahvaltıya yapacam inşallah.Ya bu arada ben zaman buldukça gun içerisinde birçok kez blogunuza uğramadan duramaz oldum :) ben tarifler için emeğiniz için tekrar tekrar teşekkür ederim.Bircok tarifinizi bildiğiniz gibi yazıyorum zaten denemeye basladim.Hakkinizi helal edin lütfen..sevgiler BERAY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim oğlum vegan beslenmeyi tercih ettiği için vegan sosis kullandım yoksa siz normal her yerde satılan sosislerden kullanabilirsiniz tabii ki :) Takip ettiğiniz ve güzel yorumlarınız için ben çok teşekkür ederim, denediğiniz tariflerden memnun kalırsınız umarım, size de kolaylıklar dilerim. Sevgilerimle.

      Sil
  3. Bu defa bire Bir aynı görüntüyü yakaladım:) ebuda olsun artık demi.
    :)çocuklar çok sevdi valla cok-da kolay oldu çok çabuk hazırlandı.Simdi sırada diğer tarifler var...Sevgiler BERAY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgi ve bilgiyle olmayacak şey yok :) Sizin de ellerinize sağlık, yeni yılınız kutlu olsun, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...