11 Ocak 2018 Perşembe

ENGİNAR KALBİ

Enginar kalbi tarifi
Enginar yemeği nasıl yapılır
Bebek enginar tarifi
     Enginar sevenler için yılın en güzel günleri, pazarda hemen her tezgahta değişik boylarda tazecik enginarlar yerlerini almaya başladı. Kalbi olan tek sebze enginarmış :) siz de enginar kalbi denilen bu kadar küçük boyda enginar bulabilirseniz enginarın bu en rafine halini veya blogumda bulunan diğer enginar tariflerinden birini yaparak enginar sezonunu açabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 10-15 adet bebek enginar 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım demet dereotu
  • Limon suyu
  • Tuz
Yapılışı:
  • En küçük boy enginarların sapları kesilir.
  • Dıştan dört beş yaprağı kopartılıp, yaprakların ucu kesilir.
  • Enginarlar ikiye bölünüp, varsa ortadaki tüylü kısım ve küçük sert yaprakları temizlenip atılır.
  • Kararmaması için, limonlu su konulmuş derin bir kabın içinde bekletilir.
  • Yayvan bir tencerede zeytinyağında un ve ince doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
  • Enginarlar limonlu suyun içinden alınıp, tencereye konulur.
  • Tuzu ve suyu konulur.
  • Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve limonsuyu gezdirilerek ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...