14 Ocak 2018 Pazar

PORTAKALLI KEK

Portakallı kek tarifi
Portakallı kek nasıl yapılır
Portakal suyuyla kek tarifi
     Kış ayları boyunca yediğimiz portakal kabuklarını atmayıp; portakal kabuğu reçeli, portakal kabuğu şekerlemesi veya portakal limon kabuğu şekerlemesi yapmak için buzdolabında bir poşet içinde biriktirip yeterli miktara ulaşınca da değerlendiriyorum. Bazen de hiç bekletmeden kurabiye ve keklerin içine portakalın kabuğunu rendeleyerek kullanıyorum. Bu defa portakal kabuğu rendesiyle birlikte suyunu da sıkarak portakallı kek yaptım. Yanına benim için bir bardak çay yeterli ama siz biraz daha portakal sıkıp, taze portakal suyu ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 adet portakalın ve limonun rendelenmiş kabuğu 
Üzerine: 
  • Pudra şekeri 

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Taze sıkılmış portakal suyu, zeytinyağı ve portakal limon kabuğu rendesi de eklenip, çırpılır.
  • Elenmiş un, kabartma tozu da eklenip karıştırılır. 
  • Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilerek fırından çıkartılır.
  • İlk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartılıp, servis tabağına alınır.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...