9 Şubat 2018 Cuma

ZARF BÖREK

Zarf börek tarifi
Zarf börek nasıl yapılır
Hazır yufka böreği tarifi
     Evde iki adet hazır yufkanız varsa, nerede ise tava böreğinden bile kısa sürede yapılacak kadar kolay olan bu böreği istediğiniz iç malzemesini kullanarak yapabilirsiniz. Açlık seviyesine göre böreği dörde, sekize hatta on altı üçgen parçaya bölerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 2 adet yufka 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta  
  • 250 gram lor veya beyaz peynir
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Maydanoz 
  • Susam 

Yapılışı: 
  • Lora ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenip, bekletilir.
  • Zeytinyağı, yoğurt, yumurtanın akı iyice çırpılır.
  • Yufkanın biri tezgaha yayılıp, yoğurtlu sosun hepsi kaşığın tersiyle üzerine yayılır.
  • İkinci yufkada sosun üzerine yayılır.
  • Yufkaların kenarları içe doğru kıvrılarak büyükçe bir kare elde edilir.
  • Karenin köşelerine iç malzemesi konulup, her köşe tekrar içe doğru katlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçince sekiz veya on altı üçgen parçaya kesilip, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...