3 Mayıs 2018 Perşembe

AKASYA ÇİÇEĞİ REÇELİ

Akasya çiçeği reçeli tarifi
Akasya çiçeği reçeli nasıl yapılır
Çiçek reçelleri
     Geçen yıllarda sokağımızın köşesindeki akasya ağacı budanırken topladığım bir kaç dal akasya ile reçel ve akasya şerbeti yapmıştım. Şimdi akasya ağacımızın yerinde çok katlı otopark inşaatı var, yani memleketimizin pek çok yeşil alanı gibi akasya ağacımızda maalesef betona yenik düşmekten kurtulamadı. Bize de o güzelim ağaçtan bir kaç fotoğraf ve mis kokulu küçük bir kavanoz reçel kaldı :(
Malzemeler:

  • 1 su bardağı akasya çiçeğinin taç yaprakları 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Akasya çiçeklerinin beyaz taç yaprakları ayrılır.
  • Yapraklar su dolu bir kabın içinde bekletilir.
  • Tencerede su ve toz şeker koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Süzülüp, kurulanmış akasya çiçekleri de eklenir.
  • Ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Ocaktan alınıp, kavanozlara paylaştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...