31 Mayıs 2018 Perşembe

KREMALI SEBZE ÇORBASI

Kremalı sebze çorbası tarifi
Kremalı sebze çorbası nasıl yapılır
Kremalı çorba tarifi
     Çorbasız sofra olmaz diye düşünenlerdenseniz, bu renkli ve besleyici çorbayı seveceğinizi düşünüyorum. Ben minik küpler halinde doğradığım havuç ve patatesle birlikte, renk olsun diye haşlanmış bezelye ve mısır kullandım. Siz istediğiniz sebzeleri ekleyerek yada süt kreması yerine süt kullanarak da bu çorbayı yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 200 ml süt kreması 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • 4-5 su bardağı su 

Yapılışı:
  • İnce ince doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Soyulup minik minik doğranmış havuç ve patates de eklenip, yağda biraz yumuşayana kadar çevrilir. 
  • Un eklenip, yakmadan kavrulur.
  • Haşlanmış mısır ve haşlanmış bezelye de eklenir.
  • Sıcak su eklenip, el çırpıcısı ile sürekli karıştırılarak topaklanmadan sebzelerin yumuşayana kadar pişmesi sağlanır.
  • Tuzu, karabiberi ve gerekirse biraz daha sıcak su eklenerek çorba kıvam alana kadar pişirilir.
  • Süt kreması eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Karabiber serpilerek, sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...