22 Aralık 2018 Cumartesi

GÜL BÖREĞİ

Gül Böreği Tarifi
Gül Böreği Nasıl Yapılır
Hazır Yufka Böreği
Malzemeler:
  • 3 adet yufka 
  • 500 gram lor 
  • Bir demet dereotu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 adet yumurta
  • Çörekotu 
Yapılışı:
  • Lor ve ince kıyılmış dereotuna karabiber de eklenip karıştırılır.
  • Başka bir kapta zeytinyağı, su ve sirke karıştırılarak sosu hazırlanır.
  • Yufkalar dört parçaya bölünüp, zeytinyağlı sirkeli sosla ıslatılır.
  • Her parça yufkaya kenarı boyunca lorlu karışım yayılır.
  • Kenardan itibaren yuvarlanarak gül şekli verilir.
  • Bütün yufkalara gül şekli verildikten sonra kalan sosa bir yumurta kırılıp, iyice çırpılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekler aralıklı olarak dizilir.
  • Yumurtalı sos sürülüp, çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Harika bir lezzet olmuş.Elinize saglik..Gül böreğini görünce yüzüm güldü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzünüzü güldürebildiysem ne mutlu bana :) Çok teşekkürler...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...