19 Aralık 2018 Çarşamba

PANCARLI KISIR

Pancarlı Kısır Tarifi
Pancarlı Kısır Nasıl Yapılır
Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur 
  • 2-3 adet kırmızı pancar 
  • 4-5 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limonun suyu 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Kırmızı pancarlar iyice yıkanıp, kabukları soyulur.
  • İrice parçalara bölünüp, yumuşayana kadar haşlanır.
  • Başka bir kaba köftelik ince bulgur konulur.
  • Pancarlar bir kenara ayrılıp, pancarları haşladığımız sıcak su bulgurun üzerini geçecek kadar dökülür.
  • Üstü kapakla kapatılarak bulgurun şişmesi sağlanır.
  • Olabildiğince küçük küpler halinde doğranan pancarlar, taze soğan, maydanoz ve dereotu karıştırılır.
  • Tüm malzemeler bulgurla karıştırılıp, yağı, tuzu ve limon suyu da eklenerek servis edilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...