13 Aralık 2018 Perşembe

PATATES MANTISI

Patates Mantısı Tarifi
Patates Çanağı Tarifi
Yoğurtlu Patates Salatası
Patates Mantısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 5-6 adet patates 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı mayonez 
  • 2-3 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Kırmızı pul biber 
  • Nane 
  • Tuz 
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu
Yapılışı:
  • Patatesler iyice yıkanıp, haşlanır.
  • Sıcakken kabukları soyulan patatesler, patates ezici veya çatalla hiç pütür kalmayıncaya kadar ezilip, tuz eklenir.
  • Ezilen patateslere istenirse çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz, kırmızı pul biber eklenip, karıştırılır.
  • Patates püresinden küçük mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elimizle çanak şekli verilir.
  • Kenarları dereotu veya maydanozla süslenerek, servis tabağına alınır.
  • Başka bir kapta süzme yoğurt, yoğurt  ve mayonez karıştırılır.
  • Ezilen sarımsaklar ve biraz da tuz eklenerek patates çanaklarının içine doldurulur.
  • Zeytinyağında bir çay kaşığı domates salçası veya kırmızı biber, nane yakmadan çevrilip, servis edileceğinde patates çanaklarının üzerine dökülür.

2 yorum:

  1. Fikir çok kendine has geldi. Daha önce hiç karşılaşmamıştım. Emeğinize sağlık.
    www.forestofnoreturn.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok bilinen tariflerden ama teşekkür ederim.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...