8 Aralık 2018 Cumartesi

PİLELİ BÖREK

Pileli Börek Tarifi
Pileli Börek Nasıl Yapılır
Hazır Yufka Börekleri
Malzemeler: 

  • 4 adet hazır yufka 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 300 gram tulum loru veya beyaz peynir 

Yapılışı:
  • Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtalar bir kabın içinde çırpılır.
  • Lor ve ince kıyılmış maydanoz başka bir kap da karıştırılır.
  • Yufkalardan biri tezgahın üzerine yayılır.
  • Yufkanın üzerine yoğurtlu karışım fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürülür.
  • Hazırlanan iç malzemesi de üzerine yayılır.
  • Yufkanın bir kenarından ittirip büzerek ortaya kadar getirilir.
  • Diğer kenar da aynı şekilde büzülerek ortaya kadar getirilir. 
  • Büzgülerini bozmadan dikkatli bir şekilde alınıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.
  • Diğer yufkalara da önce yoğurtlu karışım sonra da lorlu karışım yayılarak hazırlanır. 
  • Fırın kabına yan yana dizilip, bıçakla dilimlenir.
  • Kalan sos böreğin üzerine yayılıp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...