21 Ocak 2019 Pazartesi

AKKIZ OTU YEMEĞİ

Akkız Otu Yemeği Tarifi
Şevket-i Bostan Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Şevket-i Bostan Yemeği Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 kilogram akkız otu ( Şevket-i Bostan)
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Akkız otunun yenilmeyecek durumdaki yaprakları kopartılıp atıldıktan sonra sirkeli su içinde bir süre bekletilip, iyice yıkanır.
  • Taze yaprakları bırakılıp, dikenli yeşil yaprakları tercihen eldivenle sıyrılıp, ayrılır.
  • Kahverengi kök kısımları ise bıçakla kazınarak ortadan dikine iki parçaya ayrılarak varsa odunsu kısım çıkarılıp atılır.
  • Yapraklar ve kökler hiç toprak kalmayıncaya kadar yıkanır.
  • Kazındıktan sonra ortaya çıkan beyaz kökler limonlu su içinde bekletilir.
  • Zeytinyağı konulmuş tencerede yemeklik doğranmış soğanlar  ve un pembeleşene kadar kavrulur.
  • Ayıklanıp, iyice yıkanan kökler yağda biraz çevrildikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su konulur.
  • Köklerin iyice pişmesi için, kontrol edilerek ve azaldıkça ara ara sıcak su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Akkız otu hem sağlıklı hemde besleyici elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. tam bir giritli yemeğdir rahmetli babaannem kuzueti ile yapardı...elinize sağlık...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslen şevket-i bostan da, akkız da kuzu etiyle yapılır ama biz et yemediğimizden böyle yapıyoruz :) Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...