24 Kasım 2012 Cumartesi

AŞURE

Aşure tarifi
Aşure nasıl yapılır
     Anadolu'da yaşayan değişik kültürlerde, değişik isimlerle yapılan aşurenin bence en güzel tarafı komşularla paylaşılması, barışın ve bereketin simgesi olmasıdır. En bilinen rivayete göre, aşure Nuh peygamberin gemisinin tufandan kurtulmasından sonra, elde kalan erzaklar karıştırılarak yapılan bir tatlı. Değişik kültürlerin bir arada yaşadığı Anadolu'da, aşurenin çok benzerini Rumlar Koliva, Ermeniler ise Anuş Abur adı ile yıllarca bu topraklarda yapmışlar, komşuları ile paylaşmışlar. Birbirinden farklı bu kadar çok malzemenin bir kazanda uyum içinde birleşmesini Anadolu ile özdeşleştirmiş ve Anadolu'ya çok yakışan bir tatlı diye düşünmüşümdür.Aşure bizim evde çok sevilen bir tatlı olduğundan, aşure günü gibi günler beklenmeden yılda bir kaç kez pişen bir tatlıdır.Siz de sadece ev halkı için pişirecekseniz bu ölçülerin yarısı ile yapmanız yeterli olacaktır.Ben bakliyattan çok meyve ağırlıklı aşure sevdiğimden meyve oranını ve çeşidini biraz fazla tutunca şeker oranını da arttırıyorum.Siz kullanacağınız meyve miktarına göre şeker oranını azaltabilirsiniz.Aslında aşurenin daha açık renkte olması için, bir bardak kadar süt ekleniyor ama ben evdeki vegan beslenmeyi tercih edenlerin de yiyebilmesi için süt eklemiyorum. Aşurenin üzerine konulan badem, ceviz, nar tanelerinin içine çökmemesi için aşure soğuduktan sonra süslemek gerekiyor.Su ve şeker oranı herkesin damak zevkine göre farklılıklar göstermekle birlikte, son yıllarda pastanelerde satılan, nerede ise pasta gibi kesilip yenebilecek kıvamda ki aşureleri sevmediğimden biraz daha sulu bir kıvamda yapıyorum.
Malzemeler:
  • 1 kilogram aşurelik buğday 
  • 2 su bardağı kuru fasulye 
  • 2 su bardağı nohut 
  • 1 su bardağı kuru bakla 
  • 1 su bardağı kuru börülce 
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kuru kayısı 
  • 1 su bardağı kuru erik 
  • 1 su bardağı kuru incir 
  • Yarım su bardağı kuş üzümü 
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm kurusu 
  • Yarım su bardağı kavrulmuş susam
  • 3 adet elma 
  • 2 adet portakal
  • 2 adet portakal kabuğunun rendesi 
  • 2 adet armut
  • 2 adet mandalina 
  • 1 adet ayva 
  • 2 , 5 kilogram toz şeker 
  • Aldığı kadar sıcak su 
Üzeri için:
  • Tarçın 
  • Badem 
  • Ceviz 
  • Nar taneleri
Yapılışı:
  • Buğday, kuru fasulye, nohut ve kuru börülce ayıklanıp, iyice yıkanır.
  • İçi su dolu ayrı ayrı kaplara konulup, bir gece şişmesi için bekletilir.
  • Ertesi gün hepsi ayrı ayrı kaplarda, parçalanmadan yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kadar haşlanır.
  • Pirinç eklenir.
  • Kuru bakla çok çabuk parçalandığı için geceden ıslatılıp, aşureye pişmeye yakın en son eklenir.
  • Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuş üzümü ve çekirdeksiz üzüm ayrı ayrı kaplara konulup, üzerine sıcak su dökülüp yumuşaması sağlanır, gerekirse beş dakika kadar kaynatılır.
  • Yumuşayan kuru meyveler küp küp doğranır.
  • Büyük bir tencereye alınan buğdayın üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
  • Aşurenin taşmaması için büyük bir tencerede kapağı açık bırakılarak ve dibinin tutmaması için arada karıştırılarak pişirilir.
  • Buğdaylar iyice parçalanıp, özleşene kadar pişirmeye devam edilir.
  • Buğdaylar pişerken en geç pişen malzeme, ilk önce eklenecek şekilde sıra ile kaynamakta olan aşureye eklenir.
  • Portakalın kabuğu rendelenip, yıkanıp, süzülerek ayrı bir kaba alınır.
  • Ayva, elma, portakal, mandalina ve armutların çekirdekleri temizlenip, kabukları soyulup, küp küp doğranır.
  • Meyveler de pişme sırasına göre aşureye karıştırılır.
  • Aşure pişmeye yakın susam, haşlanmış kuru bakla, rendelenmiş portakal kabuğu ve kuru incirler eklenir.
  • Toz şeker eklenip, arada karıştırarak bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Aşure koyu kıvamını alıncaya kadar gerektiğinde azar azar sıcak su eklenerek, şekeri de damak zevkimize göre ayarlanarak pişirilir.
  • Bademler kaynar suda bir taşım kaynatılıp, soğuyunca kabukları soyularak, ağartılır.
  • Kabukları soyulan bademler teflon tavada çevrilerek, kavrulur. 
  • Aşure soğuduktan sonra kepçe ile servis kaselerine alınıp, üzerine tarçın serpilir.
  • Ağartılıp kavrulmuş bademler, ceviz ve nar taneleri ile süslenir.

23 Kasım 2012 Cuma

NERGİSLİ PASTA

Şeker hamurlu pasta tarifi
Nergis çiçekli pasta nasıl yapılır
   İçinde bu kadar nergis geçen bir blog da nergisli pasta olmazsa olmaz diye düşünerek, şeker hamurundan yaptığım nergis çiçekleri ile süslediğim; muzlu, fındıklı bir pasta yaptım.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
Kreması:
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 2 adet muz 
  • 1 çay bardağı fındık kırığı  
Keki ıslatmak için: 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  • Yumurtalara toz şeker eklenip, mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve süt eklenir.
  • Un elenir, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte sıvı karışıma eklenip, karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış küçük yuvarlak kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 50 dakika kontrol ederek pişirilir.
  • Pişirilen kek soğuduktan sonra iki kata ayrılır.
  • Kekin katları, iyice karıştırılıp eritilmiş şekerli süt ile ıslatılır.
  • Önceden hazırlanıp, buzdolabında bekletilen krem şantinin yarısı katların arasına sürülür.
  • Doğranmış muzlar ve fındık kırıkları da eklenerek kekin üst parçası konur.
  • Kalan krem şanti kekin üst ve yan kısımlarına paylaştırılır.
  • Bıçak yardımı ile üst ve yan kısımlar düzeltilir.
  • Şeker hamuru ile pasta istenen şekilde süslenir.

19 Kasım 2012 Pazartesi

YEŞİL ELMALI KEK

Yeşil elmalı kek tarifi
Elmalı kek nasıl yapılır
Meyveli kek tarifi
     Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz, tatlı yerine de geçebilecek meyveli hafif bir kek yapmak isterseniz; elmaları ince ince dilimleyip istediğiniz gibi kekin üzerine sıralayabilirsiniz.Yeşil elma yerine mevsimine göre şeftali, vişne, üzüm yada armut kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket hamur kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 adet yeşil elma 
Yapılışı:
  • Yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Eritilip, soğutulmuş tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir kalıba karışım dökülür.
  • Elmaların çekirdekleri temizlenir.
  • İnce ince doğranmış elma dilimleri, kekin üzerine istenen şekilde dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra, soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

15 Kasım 2012 Perşembe

ÇAM MANTARI ÇORBASI

Çam mantarı çorbası tarifi
Vegan mantar çorbası tarifi
Kremasız mantar çorbası nasıl yapılır
Patatesli havuçlu mantar çorbası tarifi
     Kültür mantarı kullanarak yaptığım mantar çorbasını, bu defa fazla miktarda çam mantarı alınca bir kısmını da çorba yapımında kullandım.Aslında mantar çorbasına su ve süt oranını yarı yarıya koyar, hatta krema eklerdim ama oğlum hayvansal gıdaları tüketmediği için bu defa çorbanın koyulaşması için patates ve havuç ekleyip, sadece su kullandım.
Malzemeler:
  • 10-15 adet çam mantarı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 2 litre su 
  • Tuz, Karabiber 
Yapılışı:
  • Mantarlar ince ince doğranıp, zeytinyağında kavrulur.
  • Rendelenmiş havuç ve patatesler de eklenip, suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Unu da eklenip, yakmadan kavrulur.
  • Azar azar karıştırılarak suyu eklenir.
  • Kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir.
  • Tuzu ve karabiberi de eklenerek bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Sıcak servis edilir.

12 Kasım 2012 Pazartesi

KÖZLENMİŞ BİBERLİ ÇÖREK

Çörek tarifi
Közlenmiş biberli çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
     Çay ile birlikte, yanında başka hiç bir şeye gerek olmadan ikram edilebilecek bu çöreğin benzerini daha önce hazır ekmek hamuru ile yapmıştım ama bu kadar düzgün görünümlü çörekler olmamıştı. Bu çöreği Yıldız'ın sayfasında  görünce, çöreği biraz daha renklendirmek için közlenmiş biber ve peynirin yanına renk olsun diye maydanoz da ekledim. Siz de tercihinize göre iç malzemesini değiştirilerek, farklı çörek alternatifleri üretebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı bardağı ılık süt 
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 su bardağı un
İç malzemesi:
  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber 
  • 1 su bardağı beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
Yapılışı:
  • Kırmızı biberler közlenip, çekirdekli kısımları ve kabukları temizlenir.
  • Süzgece alınıp, süzdürülür.
  • Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Bütün malzemeler eklenip, yoğurularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurun üzeri örtülüp, mayalanması için yarım saat bekletilir.
  • Tekrar yoğurulup, tezgaha alınır.
  • Unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Açılan hamurun üzerine közlenmiş kırmızı biberler boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
  • Beyaz peynir çatal ile ezilip, biberlerin üzerine yayılır.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve baharatlar da eklenerek hamur rulo yapılır.
  • Rulodan iki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesilip, fırın tepsisine dizilir.
  • Tepside 25-30 dakika daha kabarması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.

9 Kasım 2012 Cuma

MOZAİK PASTA

Mozaik pasta tarifi
Mozaik pasta nasıl yapılır
Bisküvili pastalar
     Herkesin bildiği bazı tarifler vardır; ilk ne zaman, nerede yediğimizi, ne zamandan beri yaptığımızı bile hatırlayamayız.Çoğu zaman evde kalan bisküvilerle, bir ölçüye bağlı kalmadan göz kararı yaptığım, çok basit ve hemen her zaman buzdolabında bulunan mozaik pasta da bu tariflerden biri.Genellikle içine yumurta da konulur ama ben yumurtayı çiğ olarak kullanmak istemediğimden, yumurta yerine süt kullanıyorum.Klasik mozaik pasta tarifinde değişiklik yapmak isterseniz, üzerine çikolatalı sos döküp, içine bütüne yakın fındık, ceviz koyup çok daha güzel, bambaşka bir pasta yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 paket petit beurre bisküvi 
  • 150 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
Yapılışı:
  • Geniş ve çukur bir kabın içinde tereyağı eritilir.
  • Süt, toz şeker ve kakao eklenir.
  • Şeker eriyene, kakaoda hiç topak kalmayıncaya kadar karıştırılır.
  • Minik minik kırılan bisküvi parçaları da eklenip, hepsi karıştırılır.
  • Karışım yağlı kağıt üzerine alınıp, piramit şekli verilir.
  • Pastanın kenarları da kapanacak şekilde, yağlı kağıtla paket yapılır.
  • Her tarafı kapatılan paket buzluğa konulur.
  • Buzlukta bekletilip, yenileceği zaman çıkartılıp, dilim dilim kesilerek servis edilir.

7 Kasım 2012 Çarşamba

İSTİRİDYE (KAVAK) MANTARI SOTE

İstiridye mantarı sote tarifi
İstiridye mantarı sote nasıl  yapılır
Kavak mantarı sote tarifi
    Mantar içerdiği  protein değeri bakımından, et yemeyenler için vazgeçilmez bir besin kaynağı. Hemen her bölgede değişik yabani mantarlar olmasına rağmen, belki de talep olmadığından pazarlarda, marketlerde sadece kültür mantarı satılıyor. Yabani mantar olmadığı zamanlarda severek tükettiğimiz kültür mantarlarından biri de istiridye mantarı yada daha bilinen adı ile kavak mantarı. İstiridye mantarına sadece baharat ekleyip, kavurarak çok lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. İstiridye mantarının sap kısımları daha sert olduğu için önce onları minik minik doğrayıp yağda yumuşayana kadar kavuruyorum daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek, pişiriyorum.
Malzemeler:
  • 1 kilogram istiridye mantarı 
  • 2 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı kimyon 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Bir kaç dal dereotu
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Mantarlar sadece bir kez sudan geçirilip, kağıt havlu ile iyice kurulanır.
  • Mantarın sap kısımları minik minik doğranıp yumuşayana kadar zeytinyağı ile kavrulur.
  • Halka halka doğranan kuru soğanlara, irice doğranmış kalan mantarlar da eklenir.
  • Parçalamadan karıştırarak, mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar iyice kavrulur.
  • Baharatları ve tuzu da eklenerek, ocaktan alınır.
  • İnce kıyılmış dereotu eklenerek, sıcak servis edilir.

5 Kasım 2012 Pazartesi

RULO BÖREK

Buzluk böreği tarifi
Patatesli buzluk böreği nasıl yapılır
Patatesli rulo börek tarifi
     Rulo börek hemen herkesin bildiği, yapılışı çok pratik, önceden hazırlanıp buzluğa konularak her an hazırda bulundurulabilecek pratiklikte bir börek. Ben, genelde patatesli, peynirli bir iç hazırlayarak yapıyorum ama iç malzemesini tercihinize göre değiştirerek de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yufka 
  • 7-8 adet haşlanmış patates
  • 250 gram beyaz peynir veya lor
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta 
  • Tuz 

Yapılışı:
  • Patatesler haşlanıp, soyulur, biraz irice parçalar halinde ezilir.
  • Çatal ile ezilen beyaz peynir de patatesli karışıma eklenir.
  • Tuz, baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılır.
  • Yumurta, süt, yoğurt ve zeytinyağı çırpılarak hazırlanan karışım ve patatesli iç malzemesi üç yufkada kullanmak için üç parçaya ayrılır.
  • Tezgaha bütün olarak serilen yufkanın üstüne yağlı karışım sürülüp, iç malzemesi yayılır.
  • Üç yufkada üst üste konulup aralarına yağlı karışım ve patatesli iç yayılır.
  • Malzemeler bitince, yufkaların kenarları içe doğru katlanır.
  • Yufkaların hepsi birlikte kalınca bir rulo yapılır.
  • Rulonun buzluğa rahat girebilmesi için, üç dört parçaya bölünür.
  • Her parça rulonun şeklini bozmadan streç film ile sarılıp, buzluğa konulur.
  • Gerektiği kadarı buzluktan çıkartılır.
  • Keskin bir bıçakla parçalamamaya dikkat ederek 1-2 parmak  kalınlığında kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine halka halka kesilen börekler dizilir.
  • Kesilen dilimlerin üstüne, çok az zeytinyağı gezdirilir veya tereyağı parçaları konulur.
  • Önceden ısıtılmış, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırın yerine, çok az yağlanmış teflon bir tavada ters yüz edilerek de pişirilebilir.

3 Kasım 2012 Cumartesi

MELKİ SOSLU ERİŞTE

Mantar soslu erişte tarifi
Melki soslu erişte nasıl yapılır
     Ankara'da bulunmayan ve bilinmeyen yabani mantarlara İzmir'de kavuşunca her hafta bir öğünde de olsa mantarlı bir yemek menüde yerini alıyor :) Bu defa da melkileri ince ince kıyıp kavurarak, yaptığım eriştenin sosuna ekledim.Ben tarla bozumu sonunda kalanları satan bir pazarcının domates ve biberlerini alıp, kullandım. Siz bu mevsimde domates bulamaz iseniz, yazdan yapılan domates soslarından da kullanabilirsiniz.Aynı sosu erişte veya istediğiniz çeşitte bir makarnaya sos yaparak da tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 su bardağı erişte 
  • 5-6 adet mantar 
  • 2-3 adet domates 
  • 2-3 adet yeşil biber 
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Yemeklik doğranmış kuru soğanlara, sarımsaklar ve ince kıyılmış mantarlar da karıştırılarak zeytinyağında kavrulur.
  • Yeşil biberler eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Küp küp doğranmış domatesler de eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Karabiber ve tuzu da eklenir.
  • Erişteye üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Süzgece alınıp, süzdürülür.
  • Üzerine mantarlı, domatesli sosu dökülüp, karıştırılır.

1 Kasım 2012 Perşembe

ÇITIR ÇİKOLATALAR

Çıtır çikolata tarifi
Kirpi çikolata tarifi
Tel şehriyeli çikolata tarifi
Kadayıflı çikolata tarifi
      Bu tarif daha önce yemeyenlerin, bilmeyenlerin aklına gelmeyecek malzemelerden yapılmış çıtır çıtır çok hafif bir çikolata. Aslında bilinen adı kirpi çikolata ama her şeyi hizaya sokma isteğimden dolayı onlar da kalıba girdiler ve değişik bir şey oldular. Siz tarife sadık kalıp, kirpi çikolata yapmak isterseniz çay kaşığı ile alıp yağlı kağıt üzerinde katılaşana kadar bekletmeniz yeterli ama benim gibi dağınık tarifleri bile toparlama eğiliminiz varsa küçük kurabiye veya çikolata kalıplarına koyup, şekilli çikolatalar çıkartarak ikram edebilirsiniz. Ben bunları bayram için yaptım ama öncesinde yayınlamaya zamanım olmadı. Çikolata için bayramı beklemeye gerek yok diyenlerdenseniz, her zaman yapabilirsiniz. Bayram için çok miktarda yapacak olunca, yarısını da ev halkının yiyeceğini düşünerek, blok halinde satılan 2,5 kilogramlık kuvertür çikolatalardan kullandım. Çikolataların bir kısmını tel şehriye, bir kısmını da kadayıf kullanarak yaptım. Tel şehriye ile yaptıklarım daha çıtır çıtır, kadayıflılar ise daha yoğun çikolatalı oldu.
     Çikolata kestiğimiz kesme tahtasının kullanılmamış olması veya sadece bu tür tariflerde kullanılması gerekiyor. Çünkü, soğan gibi kokular çok çabuk çikolataya sinebiliyor. Çikolata benmari usulü eritiliyor yani çikolatayı koyduğumuz sos kabının altına daha geniş içi su dolu bir kap konularak, altta kaynayan suyun buharı ile çikolatanın erimesi sağlanıyor. Eriyen çikolatanın suya hiç değmemesi, yanmaması gerekiyor. Çikolata ile şehriye veya kadayıfı karıştırıp, şekil verdikten sonra bir süre buzdolabında bekletilip, donduktan sonra tekrar buzdolabına koymaya gerek kalmadan ikram edebilirsiniz.
TEL ŞEHRİYELİ ÇITIR ÇİKOLATA
Malzemeler:
  • 1 su bardağı tel şehriye 
  • 160 gram (2 adet 80 gramlık ) bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
  • Tel şehriye derin bir tencerenin içine konulur.
  • İki yemek kaşığı pudra şekeri eklenir.
  • Kısık ateşte pudra şekerini yakmadan, şehriyeler ve şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırılıp, kavrulur.
  • Ocağın altı kapatılıp, şehriyeler soğumaya bırakılır.
  • Şehriyeler istenirse biraz parçalanıp, küçültülür.
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata ile şehriyeler iyice karıştırılır.
  • Çay kaşığı ile alınıp, yağlı kağıt üzerine dizilir veya şekilli küçük kalıplara bastırarak yerleştirilir.
  • Bir süre buzdolabında bekletilerek, servis edilir.
KADAYIFLI ÇITIR ÇİKOLATA
Malzemeler:
  • 250 gram çiğ taze kadayıf 
  • 240 gram (3 paket 80 gramlık) bitter çikolata 
Yapılışı:
  • Kadayıf didiklenip, fırın tepsisine yayılır.
  • Yakmadan, ters yüz edilerek altın sarısı olana kadar fırınlanır.
  • Kadayıf soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile iyice karıştırılır.
  • Çay kaşığı ile alınıp, yağlı kağıt üzerine dizilir veya şekilli küçük kalıplara bastırarak yerleştirilir.
  • Bir süre buzdolabında bekletilerek, servis edilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...