Sebzeli poğaça tarifi
Sebzeli poğaça nasıl yapılır
Ispanaklı, havuçlu, zeytinli, lorlu poğaça nasıl yapılır
Mayalı sebzeli poğaça tarifi
Hamurunda ıspanak, havuç, zeytin bulunan, iç malzemesi olarak da içine lor veya peynir koyabileceğiniz bu üçgen poğaçaların hamurunu merdane ile açıp mayalandıktan sonra çok kısa sürede şekil verebilirsiniz.Özellikle sebze yemek istemeyen çocuklarınız için de her şeyin içinde olduğu bu poğaçalar alternatif olur diye düşünüyorum.
Malzemeler:
- 500 gram ıspanak yaprağı
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
- 5 su bardağı un
- 1 paket Dr.Oetker ınstant maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 150-200 gram az tuzlu lor
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu
- Ispanak yaprakları ve havuç temizlenip, yıkanır.
- Zeytinin çekirdekleri çıkartılıp, incecik doğranır.
- Doğranmış yapraklar ve rendelenmiş havuçlar çok az tuz ile ovulup, süzgece konulur.
- Derin bir kap da unun içine; instant maya, şekerli ılık süt, ılık su, zeytinyağı, yumurta ve tereyağ eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalandırılır.
- Süzgeçte suyu süzülen ıspanak yaprakları ve havuç elimizle iyice sıkılıp, ince kıyılmış zeytinlerle birlikte hamura eklenip, yoğurulur.
- Hamur unlanmış tezgah üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
- Karelere kesilip, ortasına lorlu iç malzemesi konularak, üçgen şeklinde kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Üstlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir.
- Tepside yarım saat daha mayalandırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-50 dakika kontrol edilerek pişirilir.