Enginarlı ezme tarifi
Avokadolu ezme tarifi
Enginarlı avokadolu ezme nasıl yapılır
Enginarın en sevdiğimiz hali yaprak aralarını da doldurduğumuz klasik enginar dolması olsa da; içinde enginar olan her şeyi sevdiğimizden, aklıma gelen değişik lezzetleri enginara karıştırarak denemelerde bulunuyorum :) Enginar ve avokadoyu karıştırarak yaptığım, bu sağlıklı ve besleyici ezmeyi ekmeğinize sürebilir yada dip sos olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:- 3 adet enginar çanağı
- 1 adet avokado
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 dal dereotu
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Enginar çanaklarının kenarlarında ki sert kısımlar temizlenir.
- Temizlenen enginarlar limonlu su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlandıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
- Olgun avokadonun kaşıkla içi çıkartılıp, ezilir.
- Sarımsaklar ve dereotu ince ince kıyılır.
- Bütün malzemeler birlikte karıştırılır.
- Hazırlanan karışım meze veya dip sos olarak tabakta yada ekmek dilimlerinin üzerine sürülerek servis edilir.