Damla sakızlı un kurabiyesi nasıl yapılır
Nişastalı un kurabiyesi tarifi
Nişastalı un kurabiyesi nasıl yapılır
Damla sakızı tadını ve kokusunu çok sevince uyacağını düşündüğüm pek çok tarifte kullanıyorum. Bu defa da kurabiyelerin kenarlarına bıçakla kesik atarak pişirildiğinde çiçek şekli alan nişastalı un kurabiyesinin göbeklerinde kullandım. Siz sevmiyorsanız yada damla sakızı reçeliniz yoksa kurabiyelerinizde damla sakızı reçeli yerine eritilmiş çikolata veya istediğiniz çeşit bir marmeladı kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket Dr.Oetker damla sakızlı vanilya
- Damla sakızı reçeli
- Oda sıcaklığındaki tereyağı diğer malzemelerle karıştırılır.
- Azar azar un da eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur biraz dinlendirilip, ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Kurabiyelerin kenarına bıçakla altı adet kesik atılır.
- Tam ortasına parmakla veya oklava ile yuvarlak çukur açılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince ortaya açılan çukur kısıma bir çay kaşığı kadar damla sakızlı reçel konulur.
- Reçel katılaştıktan sonra servis edilir.