İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram iç bakla
 - 1 adet kuru soğan
 - 2-3 adet taze soğan
 - 1 çay bardağı kışlık domates püresi
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Tuz
 - Dereotu
 
Yapılışı: 
- Baklaların önce dış sonra da iç kabukları çıkartılıp, yıkanır.
 - Kuru soğanlar ve taze soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
 - Domates püresi ve tuz da eklenip, biraz pişirilir.
 - Dış ve iç kabukları çıkarılmış baklalar da eklenip çok kısa sürede pişeceği için yanından ayrılmadan kontrollü olarak pişirilir.
 - İnce kıyılmış dereotu da eklenip ocaktan alınır.
 




ah ah işteee :)
YanıtlaSilBu mudur :) Neyse ki daha vakti geçmedi pazarlarda çok var :)
Sil